Hej igen

Tänkte försöka komma igång här på bloggen igen. Mjukstartartar med några saker som hänt de senaste månaderna.

Först ut en reklamfilm som jag kläckt idén till. Den rullar just nu på TV. Filmen filmades in av de fantastisk begåvade människorna på Acne Production. Att delta vid inspelningen på plats i Bercelona var en väldigt trevlig del av mitt jobb.

Musiken av Ben Kocks är pricken över i:et, grädden på moset...ja, vad du vill. Catchy i alla fall.Mer film, fast i ett helt annat klimat. The Elliots har släppt sin första riktiga video någonsin. Inspelad i ett vintrigt Finland av fotografen och filmaren Anders Lönnfeldt.Låten är en förmodligen världens första gospel för existensialister. Christian Rosengren hade redan skrivit grunden, men jag fyllde på och skrev ihop den färdiga texten.

Orden i refrängen som fanns redan från början – "All deserted, all desolate" – fick mig att referera till Albert Camus roman Främlingen. I boken mördar huvudpersonen Meursault en arab på stranden, utan synlig anledning. Men i omgivningens ögon begår han ett minst lika stort brott när han inte gråter på sin mors begravning.

Just den biten har jag lånat i texten, fast här handlar det om en bror som inte kommer att begråtas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0