Boktips

Läs Johan Theorins "Nattfåk". Precis som hans första bok är det en välskriven och välkonstruerad historia som utspelar sig på Öland. Och i motsats till många andra svenska deckarer, så följer inte historien det givna mönstret. Frågan är om det en är en deckare? Nä, det är väl snarare ett drama om en familj i upplösning, historisk roman, spökhistoria och mordgåta som skickligt vävs samman av författaren.

Bit för bit förstår man sammanhang, som man faktiskt inte kunnat ana från början. Och det är ovanligt, ofta brukar jag lista ut upplösningen i svenska deckare runt sidan hundra. Dessutom är det skönt med en handlings- och karaktärsdriven historia, snarare än en beskrivning av en lång utredning med trötta poliser i huvudrollen. Och precis som hos Stieg Larsson bjuds det på action som faktiskt är både spännande och oförutsägbar.

Alltså action som inte bara är slutspurten mot ett gripande av den där bifiguren som presenterades redan på sidan 26 och som man genast fattade att det var något skumt med eftersom just den bifiguren inte fyllde någon funktion i berättelsen förutom att vara just en bifigur som ska dyka upp i slutet och släppa ut sin galenskap i ett sista vansinnesdåd som poliserna förhindrar i sista sekund.

Vill du undvika sånt. Läs "Nattfåk" och "Skummtimmen".

Nyfödd och redo att laddas ner

Jag har just fått en bebis ihop med fyra killar och en tjej. Graviditeten har tagit över ett år, men nu är första singeln äntligen ute. Läs mer på The Elliots hemsida.

Dagens jubilar de luxe

Moa P


Idag fyller underbara Moa 11 år. Snälla, omtänksamma, kloka och modiga Moa.
Födelsdagsfesten kombinerar vi med en påsklunch i solen på verandan tillsammans med kusiner, fastrar, mostrar och farbröder. Glad Påsk!

Långfredagsmusik

Solen har lyst över Göteborg och idag har jag påskstädat hela dagen. Det bästa med att ha riktigt dammigt hemma är att det märks skillnad. Inget knussel här inte. Dammet samlas i rejäla tussar i hörnen och under möblerna. Dammsugarpåsen blir en mjuk kudde på en kvart.

Sedan tog jag en löprunda med barnen. Det var tredje gången gillt. Jag har satt upp en utmaning för att vi ska börja röra på på oss tillsammans. Om vi springer 6 gånger blir det en biokväll. 15 gånger blir en badutflykt till ett äventyrsbad. 50 gånger blir en ny semesterresa.

När vi passerade genom Slottskogen låg grilloset som en dimma över parken. Faktum var att det stank av tändvätska, som på en årstämma för Pyromananernas Riksförbund. Det slår aldrig fel. Lite vårsol och BANG! sitter alla göteborgare på filtar på leriga gräsmattor, dricker rosé från BiB och kastar frisbee. Men grilloset är kanske inte så dumt ändå. På andra ställen runt om i stan ligger istället en omisskännlig doft av urin över grönskan. Gissar att det är alla tusentals liter piss, som hundar och fyllon spritt i parkerna under vintern, som nu förångas av solens värmande strålar.

På tal om Slottskogen. Jag ser fram emot att se Avett Brothers skäggiga nunor i Slottskogen i augusti när Way OutWest drar igång. Rösterna är bra också. Lyssna särskilt till texten i "Murder In The City".

Grand Canaria, april 2011


Färsk från brevlådanJag har tagit en liten bloggpaus p.g.a. semester. Efter en vecka i solen fann jag denna lapp i brevlådan som muntrade upp. Ofrivillig absurd humor när den är som bäst.

Kanonkul

Nu har vi äntligen spikat ett releasedatum för nya The Elliots-skivan som ska heta "LoveIDecay". Den 10 juni ska den finnas tillgänglig att köpa. Hur och var är fortfarande lite oklart, men så snart jag vet mer så meddelar jag detaljerna. Läs mer på vår hemsida; theelliots.se Det fina omslaget har Hans Hjelmberg gjort. Inspirerad av Vaughan Olivers omslag för det klassiska skivbolaget 4AD på 80- och 90-talet. Klart att man vill se ut som Pixies, The Breeders och Red House Painters. Klassiska band. Magisk musik. The Breeders största hit var för övrigt "Canon Ball". Därav rubriken.

Flamingo. Fashion. Foto.

Ikväll har jag kollat på skräckfilm. Fattar inte varför, för jag gillar inte skräck. Blir inte rädd, utan mest deprimerad.

 

Kom att tänka på de här bilderna som jag fick häromdagen. En isländsk fotograf ringde upp och frågade om hon fick fota på Egg & Milk.

 

Självklart fick hon det. Resultatet ser du på hennes hemsida.

 

Vackra, men också lite spöklika bilder. Om det inte varit för flamingon förstås. En flamingo kan aldrig bli kuslig.

 

Varför står flamingos på ett ben förresten?


Upphittat längst inne i garderobenVi spelade på Harry´s en gång i tiden. Bandet hette Beep och vi hade precis släppt en demo.

Det var kul att spela och ganska mycket publik på plats. Vi hade hängt upp en backdrop med vår nya, fina logo. Och dessutom hade jag tvingat alla i bandet att ha på sig våra nya, blekgula t-shirtar. När sista ackordet klingade fick vi ta emot applåder och visslingar. Vi var nöjda vill jag minnas.

Efteråt hörde jag några killar diskutera konserten med varsin öl i handen. "Det var ju ganska bra, men varför spelar de i IKEA-tröjor?".

RSS 2.0