Dagens julklappstips

MItt bästa tips idag är en liten länk. Som en liten julklapp till det isländska folket och andra nedladdningssugna i ekonomiskt besvärliga tider bjuder skivbolaget Kimi Records på 18 jullåtar med artister som Hjaltalín, Benni Hemm Hemm och Reykjavík! Jultemat känns kanske inte hundraprocentigt hela vägen, men det är så klart tanken som räknas.

Du hittar och laddar ner låtarna gratis här.

Om du klickar på "Sækja sem ZIP skrá(138MB)" så får du alla låtar i en enda zippad fil,

Löparbakis

Jag har haft något slag motvilja att skriva här den senaste tiden. Vet inte riktigt varför. Har inte orkat liksom. Men just idag har ett stort glas Alvedon piggat upp mig och tillfälligt motat bort huvudvärken som jag vaknade med imorse, så jag gör ett försök.

Som sagt, när jag vaknade imorse ångrade jag bittert att jag envisades med att springa en lååång runda igår. Hemifrån Andra Långgatan sprang jag över Göta Älv-bron, längs med Älvstranden sedan över Älvsborgsbron och hem igen. Det var kallt i snöglopet. Jag huttrade och lade mig i badet när jag kom hem. 

Det är märkligt. När jag springer så långt på kvällskvisten, så verkar det inte spela någon roll hur mycket vatten jag dricker. Jag sover oroligt, som om jag druckit fem starköl, och vaknar på morgonen med en baksmälleliknande känsla i hela kroppen. Seg och trött. 

Bakis, fast utan det roliga kvällen innan. En ganska dålig deal tycker jag.

Ny karriär som suparmodell


Igår var vi ett gäng från Trigger som fick vara fotomodeller för Carlsbergs nya produktkatalog. Vi poserade på Beefeater Inn på Plantagegatan med diverse flaskor och glas. Som tur var gällde bilderna Brooklyn Lager, Leffe och whisky, vilket passade mina smaklökar alldeles ypperligt. Det hade inte varit riktigt lika roligt med någon lightöl eller Ramlösa. 

För övrigt är det bara att konstatera att december drar ihop sig till en stressig månad, med fler julfester, skol- och dagisaktiviteter än något år tidigare. Samtidigt fortsätter The Elliots vikttävling utan avbrott fram till nyår. Hur man nu ska klara det samtidigt som glögg, pepparkakor och annat syndigt ständigt lockar och pockar? Fettsugning, någon?

Det bidde en tummetott...

Fredrik spelar in gitarr

Jag hade skrivit ett lång inlägg om helgen. Men så försvann allt spårlöst. Detta blev kvar:

Sponsorbourbon av märket Jack Daniels (vad annars?) flödade i fredags efter Mustasch konsert i Lisebergshallen. Där satt vi plötsligt vid bandets eget bord på efterfesten och lät oss väl smaka. Bandets manager, Thomas, hade bjudit med oss och det kändes lite glammigt får erkännas. I söndags repade The Elliots i Torslanda. Fredrik lade pannan i djupa veck och spelade in en glimrande fin akustisk gitarr. Slut.

RSS 2.0