Fredagsmusik + lite tillAouch vilken hård vecka det varit. Fredag har övergått i lördag och jag sitter och lyssnar på Those Dancing Days på min iPad. Bra, bra, bra!

Barnen sover, Anna sover - endast jag är vaken.

Intryck den här veckan 1) Bandets första rep i vår nya replokal i Mölndal. Kändes som förr i tiden: korridorer med dörr efter dörr, ett trumset i varje hörn och ljudet av andra band som läcker genom väggarna,

Intryck den här veckan 2) Filmen Grizzly Man på DVD. En dokumentär om en märklig man som väljer att leva bland grizzlybjörnar i Alaska. Bizzart och vackert på samma gång.

Intryck den här veckan 3) Start av bageri och konditori på NK. Allt fler hittar till oss på nedre plan...

Bageriet är igång


Idag körde vi igång stenugnsbageriet på NK American Bakery. Särskilt stolta är vi över vårt San Francisco Sourdough, som vi gör med surdeg som vi startat från originalkulturen från San Fransisco. Det blir ett lite syrligare surdegsbröd som passar bra till soppor, chili eller bara precis som det är. Vi använder vete från USA för att få det rätta resultatet. Och självklart tillsätter vi ingen jäst, det är äkta surdeg som gäller.

Sortimentet består just nu även av ett Light Rye Sourdough, som bakas med hälften råg och vete. Irish Soda Bread, som är ett mustigt bröd bakat på bakpulver. Pretzels och bagels såklart. Min favorit för tillfället är surdegsbrödet med tranbär och valnötter, det blev saftigt och gott.

Recepten behöver fortfarande trimmas in litegrann, men allt eftersom vi får mer rutin kommer vi att bygga ut sortimentet. Till sommaren skulle jag till exempel vilja ha riktigt bra hamburger- och korvbröd.

Kom gärna ner och provsmaka!

Fredagsmusik


Februarilovet med barnen hos mormor och morfar har varit en lyxig vecka. Jag och min maka har ätit ute varje kväll och har äntligen hunnit att prata till punkt för en gångs skull. Mycket god mat och dryck har det blivit. Jag har bl.a. avverkat Wasa Allé, Casa Nostra, Texas Longhorn, Condeco, lunch på Elit Plaza, öl på Tullen på Andra Långgatan och brunsch på 12-52. Very najs!

Veckans musikaliska upptäckt är White Lies, härligt bombastiskt musik som ger mig referenser till massor av bra band. Nu ska jag träffa ungarna och fredagsmysa på Tjörn. Tjena.

Snack

Första repetitionen i nya replokalen blev inte någon repetition. Bandet samlades, men en av gitarristerna saknades. Vi drack öl och snackade. Det var längesedan vi sågs, så det var kul. Diskussionerna handlade om allt mellan himmel och jord, från musik till tredje världskriget.

Tredje världskriget kommer för övrigt att handla om makten över Internet.
Så nu vet ni det....

Svindyrt fotojobb


1500 kronor ska jag betala för det här porträttet.
Taget på juldagen.
Julklapparna är avklarade och julmaten uppäten.
Allt är julstängt. Svenska folket är julledigt.
Endast Rikspolisstyrelsen är vaken.

Hemgjort fotojobb

Igår kväll gjorde Anna och jag ett ryck. Hon bakade en Valentine's Day Cupcake som jag fotade i en provisorisk fotostudio hemma i vardagsrummet. Blev hyfsat va?
'
Bilden ligger i alla fall på NK:s hemsida den här veckan. Kom och köp!

FredagsmusikKaizers Orchestra har aldrig slagit igenom i Sverige. För norskt och stökigt antar jag. Men nu har de släppt en ny platta och ska vara med i Skavlan. Jag bevistade en bra konsert med Kaizers på Sticky Fingers för många år sedan, då körde de bland annat den här låten "Kontroll på kontinentet". Tunggung.

Jag har tänkt ibland att bandets musik skulle kunna passa bra i en mörk och skruvad musikal. Typ som Rocky Horror Picture Show. Tänk er ett grandiost dansnummer med 20 pers i gasmask som dansar till den här låten.

Får jobba på det...

Nu jäser det på NK

Nu är det ett bageri och konditori på g nere på NK. Ugnen är på plats och jässkåpet kom idag. Vatten är framdraget. Bagaren Pernilla har börjat att jobba och har redan satt surdegar och provbakat cupcakes tillsammans med Anna. Ska bli spännande att känna dofterna och smakerna av provbakade bröd och kakor.

Just surdegen är ett spännande kapitel. Vår vän Mats som är pensionerad bryggare och numera passionerad stenugnsbagare har givit oss goda råd, som vi försökt att ta till oss. Surdegen är en levande och nästan mystisk företeelse som vi nu ska försöka att tygla. Förhoppningsvis ska vi få fram något eget och unikt med en amerikansk touch. Men mer om det senare.

Dessutom ska vi försöka få till bagels, kakor, pajer och ännu fler sorters bröd. Resan har bara börjat...

Klockren fail

Min kollega Stina ligger bakom klockren.nu. Stort.

(Jag hade skrivit ett längre inlägg om det här, med diverse filosofiska utläggningar kring kreativitet och initiativförmåga men texten försvann. Och därmed också min geist. God natt!)

RSS 2.0