Lite uppfångning av allt möjligt...

Jag har varit ute ur bloggloopen ett tag nu. Men jag skyller på det goa vädret. Mycket jobb, kalas och allergi har satt käppar i hjulen för min tid vid datorn. Skönt att veta att jag inte är en cyberjunkie i alla fall. Detta har hänt:

Helgen kom med stormsteg. Fredag, lördag och söndag spenderade vi på Tjörn för att snylta riktigt mycket på mina svärföräldrar. Helt fräckt ställde vi till med släktkalas i deras hem. Kusiner, mormor, farmor, morfar, moster och annat löst folk firade Moa och lillekusinen Gustav. Ett härligt kaos!

***

Jag har varit så äckligt allergisk ha jag nästan slutat att fungera. Snorig näsa, kliande ögon och en trötthet som gränsar till narkolepsi har varit symptomen.

***

Vi är numera tre musketörer i The Elliots som snickrar på nya låtar. I söndags spelade vi in en demolåt i akustiskt avskalad sättning. Det kändes bra. Än så länge håller låtarna.

***

Det känns ibland som jag är med i en ganska kass dokusåpa på jobbet. Åtminstone när man läser branchtidningar som Resumé och Dagens Media. Den senaste tiden har det skrivits en rad artiklar om företaget med minst sagt varierande nyhetsvärde.
Bland annat här, här, här och här.

***

Samtidigt lyckades den helt galna historien med den skjutne greven och reklambyråchefen (som sen visade sig vara oskyldig) ändå få uppmärksamhet som sträckte sig långt utanför den vanliga ankdammen. Nyheten bidrog definitivt till att förstärka den redan pikant bizzara stämningen på kontoret. För att inte tala om hur totalt utflippad veckan måste varit för den utpekade reklambyråchefen...


Moa fyller nio idag!

Moa öppnar paket

Ja må hon leva!!! Idag blev det paketöppning i sängen.
Grattis Hanna Moa på nio-årsdagen!

Skillnaden på sirap

Lönnsirap på Egg & Milk        Majssirap på Egg & Milk


I New York Times läser jag om skillnaden på sirap och sirap. En fråga som alltid är viktig, men kanske särskilt så om man bor i Vermont, lönnsirapens huvudstad i USA.

En gång firade vi julafton på IHOP, International House of Pancakes, utanför Fort Lauderdale i södra USA. En kort promenad från motellet, rakt över den asfalterade parkeringen, så var vi framme. En lutande plastgran med blinkande gula lampor och en grön girlang ovanför entrédörren signalerade jul. För övrigt var det business as usual.

Restaurangen gästades av oss samt ett brunbränt par i 50-årsåldern. Resten av USA verkade förbereda julfirandet till nästa dag. Paret beställde först. Två portioner stek med kokt potatis och brunsås, en kanna kaffe, en gigantisk Coca-Cola samt en stor stapel pannkakor med lönnsirap. Servitrisen tog emot beställningen utan att röra en min. En stund senare bar hon ut maten. Stek, kaffe, läsk och pannkakor. Allt på en gång.

Vi beställde pannkakor. Med lönnsirap, trodde jag. I vilket fall som helst - det var smaskigt!

Så smaskigt att vi startade Egg & Milk. Hos oss kan du ta hur mycket sirap du vill på dina pannkakor. Och du kan alltid välja mellan majssirap eller äkta lönnsirap.

För det är faktiskt så att skillnaden är stor. Jag föreslår att du jämför själv.


Borta från stan

Jag befinner mig på landet, närmare bestämt Mjörn, mellan Tjörn och Orust. Jag har sprungit runt ön. Det var fint men lite jobbigt i den kuperade terrängen. Man hör fåglarna och nätuppkopplingen går riktigt, riktigt långsamt.

Väldigt retro.

1-årsjubileum för min vikt

Petur 16 april 2008     Petur april 2009

Just idag är det exakt ett år sedan jag bestämde mig för att gå ner i vikt. Bilden till vänster är tagen just den 16 april 2008. Den till höger är tagen häromdagen. Det mesta av vikten förlorade jag under de första sex månaderna så det senaste halvåret har mest handlat om att hålla vikten. Och det är tufft ibland.

Först och främst mår jag mycket bättre, det är den största vinsten. Orkar mer, är piggare och gladare och sover bättre. Men sedan är det klart att det är skönt att kunna köpa kläder i vanliga affärer, vilket jag faktiskt inte kunde innan. Då fick jag gå till herrekiperingsaffärer med skjortor och kavajer i stora storlekar och gubbiga modeller.

Lite fakta: Imorse vägde jag 29,9 kg mindre än när jag startade. Mitt midjemått är 18 cm mindre, men fortfarande lite för stort för att vara hälsosamt faktiskt. Och mitt BMI har gått från fetma till dagens BMI som är inom gränserna för s.k. idealvikt.

Så här ser skillnaden ut i siffror:

                    2008                   2009
Vikt             116,3 kg             86,4 kg
Midja          121 cm               103 cm
BMI              31,2                    23,2

Det är en ständig kamp att hålla vikten. Just nu springer jag ungefär varannan dag inför Göteborgsarvet, vilket hjälper. En annan strategi är att jag håller igen under veckodagarna medan jag äter rejält på helgerna. Att unna mig sötsaker, öl, vin och god mat fredag-lördag gör att jag orkar att tänka på vikten resten av tiden.

I helgen ska jag fira med några riktigt goda och kalla öl!

Morgonpromenaden

Andra Långgatan     Rosenlundskanalen     Pedagogen

Från Andra Långgatan över Järntorget.
Korsar spårvagnsspåren och vägen i Allén.
Robert Smith som sjunger "Boys don't cry..."
Solen som speglar sig i kullerstenarna längs kanalen.
Bron och rondellen och cyklisterna och bilarna.
Pedagogen och Nef och skylten med rökförbudet.
Martha Wainright som sjunger "Bleeding all over you..."
Barnen som leker på Gustaviskolans skolgård.
Södra Larmgatan. En latte för trettio kronor.
Ryan Adams sjunger "I will fix it good"
Portkoden, hissen, skrivbordet.

Dagens städmusik


Vi städar och lyssar på en överraskande stark ny platta 
av Lisa Ekdahl "Give me that knowing smile"

Påsken i bilder

Jag      Hopp     Brunch     Fåren     Moppe på Styrsö     Klätterträd på Styrsö     Fårskalle      Ägg     Påskägget

Tjörn. Stora Höga. Styrsö. Härligt!

Läs inte detta!

"Bloggosfären" heter det. Jag är en del av den. Och det är väl bra att alla kan delta i det offentliga samtalet. Men ibland blir man bara trött. 

När jag läser debatten som blossat upp kring en sketen recension i Nöjesguiden, så får jag lust att göra som kineserna och bara stänga ner hela nätet. Och till råga på allt så läggs den extremt låga ribban av någon med isländskt påbrå.

http://nojesguiden.se/tv-recension/generation-killPåskfrukost

Påskfrukost

En milstolpe för Peturo

Nike+ diplom

Först var vi i Borås djurpark. Vi såg noshörningar, elefanter, giraffer, lejon, tigrar, apor och getter. Och så åt vi glass med ryggen mot en varm vägg i solgasset. Men sedan tyckte jag att det var dags att ta det här med Långfredagen på allvar. 

Så jag bestämde mig för att springa en lång runda. Och så blev det. Jag startade från Andra Långgatan, sprang Göta Älvbron över till Hisingen, fortsatte längs Norra Älvstranden, över Älvsborgsbron och tillbaka hem genom Majorna. 

Total nästan 14 km. Riktigt härligt faktiskt. En solig kväll och jag sprang i lugnt tempo med skön musik i lurarna.

När jag laddade upp rundan hos Nike + nu ikväll, så fick jag diplom! 
Jag har sprungit totalt 25 mil. Grattis till mig,
Kulturkrock i Strömstad


Varje år är det likadant. Tidningarna älskar att skriva om när norrmännen kommer till Strömstad under påsken. Polisen får dåndimpen och drar på så mycket att man skulle kunna tro att al-Qaida och Reclaim The Streets slagit sig samman för en invasion av den lilla räkfiskemetropolen på västkusten. 

Idag har både GP och Svenska Dagbladet skrivit artiklar på temat.

Men jag har varit i Strömstad under påsken. Och så jäkla farligt var det faktiskt inte – inte värre än en vanlig fredag- eller lördagskväll på Andra Långgatan i alla fall. Och här finns inte en polis så långt ögat kan nå. Dessutom är norrmännen själaglada för det mesta. De cruisar runt i sina bilar, spelar musik på hög volym och dricker ljummen starköl i baksätet. Inte någon terroristverksamhet direkt, snarare som en dag på vilken rockfestival som helst.

Men det jag blev mest förvånad över var inte norrmännen. Utan polisens agerande.

De spärrade av innerstan, ställde sig vid huvudgatan och släppte bara in bilar in i centrum som - enligt deras bedömning - höll måttet. Det vill säga inte innhöll norrmän i grupp. Helst nyktra svenskar. Helst nyktra strömstadbor.

Märkligt. Vilken lag det hela grundade sig på vet jag inte riktigt.
Fast precis så är Strömstad hela tiden. En gigantiskt kulturkrock, bara två timmar bort.

Nu drar vi till Blåkulla

Glad Påsk

Lite att bita i på jobbet

Subway
Jag blev ju varslad om uppsägning för ett tag sedan. Men...tadah! Nu är jag återanställd igen. Och dessutom är det galet mycket att göra på jobbet. Men inte nog med det - snart får vi ännu mer att göra...

Det har varit lite kaosigt ett tag. Ekonomiskt trassel som ledde till uppsägningar. Så tyvärr är några gamla kollegor inte kvar, vilket känns konstigt, men de flesta har fått nya roliga jobb. Och vi som är kvar får slita desto mer.

Mina kunder för tillfället är en intressant blandning av varumärken - Libresse, Scholl, Durex, Lantmännen och Santa Maria - d.v.s. menstruation, fotvård, sex, mat och mera mat. Och tillsammans gör vi allt ifrån kuponger till reklamfilmer.

En vanlig arbetsdag blir med andra ord aldrig tråkig. 

Byrån rodde dessutom nyss hem ett nytt konto mitt i den brinnande lågkonjunkturen. Subway, med svenskt huvudkontor i Göteborg behövde en reklambyrå. De valde Trigger i konkurrens med en handfull andra byråer, vilket var extra kul. Läs mer om det här.

Imorgon är sista arbetsdagen innan påskledigheten. 
En sista spurt innan fyra dagar lugn och ro. Jag längtar redan...Om choklad och Göteborgs yngsta barista

Lindt A Touch Of Salt
Mörk choklad med havssalt - en kombination som låter märklig, men som är helt fantastisk. Sältan kompletterar bitterheten och sötman i chokladen. En perfekt avslutning på en middag, en eller två rutor räcker. Kanske tillsammans med en latte serverad av en ung tjej...

Jag har nämligen lärt mina döttrar att svänga ihop en latte på espressomaskinen. Och de gör det fantastiskt bra. Mal kaffebönorna, tampar kaffet och skummar mjölken – som riktiga baristor. Min kompis Fredrik hävdade häromdagen att att baristayrket är oerhört överskattat. Om han skulle dricka en latte serverad av Stella, 5 år, som smakar bättre än många lattar (?) på stans caféer, så skulle han definitivt få vatten på sin kaffekvarn. 

För övrigt ett av min bästa hålla-vikten-tips: Mörk choklad och latte alltså. 
Då behöver man inget annat godis.


Thriller på Egg & Milk

I natt har vi hyrt ut Egg & Milk som värmestuga vid en långfilmsinspelning. Filmen är en thriller som heter Ond tro med Jonas Karlsson och Sonja Richter i huvudrollerna. Teamet filmar ett ruskigt mord i garaget mittemot caféet och har under kvällen och natten lyst upp hela kvarteret med gigantiska strålkastare.

– Jag vet inte riktigt vad jag kan säga om min karaktär. Det är en speciell kille, man kan inte riktigt svara på om han är ond eller god. Men det är en rätt intressant roll, säger Jonas Karlsson i Aftonbladet.

Du kan läsa mer om filmen här, här och här.

Därför återförenades halva Beatles ...


Paul och Ringo

Paul McCartney och Ringo Starr återförenades i New York och spelade bland annat With a little help from my friends. För välgörenhet naturligvis. Men i vilket syfte? Svälten? Klimatet? Djurens rätt? Nej, nåt helt annat...

Målet vara att samla in pengar till transcendental meditiation för en miljon skolbarn i USAs skolor. Mannen bakom detta projekt är regissören David Lynch, som bl.a. gjort den klassiska tv-serien Twins Peaks.

Extremt flummigt, tänkte jag först. 

Men efter att ha kollat upp The David Lynch Foundations hemsida får jag erkänna att  idén inte är så dum ändå. Ungarna får chansen att varva ner under en stressig dag i skolan. David Lynch hävdar att skolor med mycket bråk, mobbing, vapen och till och med mord (vi snackar alltså om riktiga värstingskolor i USA) som testat att införa lektioner med transcendental meditation har fått mycket färre problem.

Så tanken är god. Särskilt i dessa hektiska tider. 

Väldigt clever t-shirt

T-shirt ambigram
Jag har lärt mig ett nytt ord idag: Ambigram.
T-shirten beställer du här. Trevlig helg!


The Elliots: The Final Frontier


Vi har redan varit med i en advokatserie (Close to Home), en ungdomsserie (Kyle XY) och en varulvsserie (Moonlight). Men nu avfyrar vi vår musik in i en helt ny och outforskad värld...

Nu ska The Elliots även nå sci-fi-nördarnas spetsiga öron via den amerikanska TV-kanalen Sci-Fi. Där kommer nämligen det animerade framtidsäventyret Kingdoms of Grace - som jag skrivit om tidigare här på bloggen - att snart börja sändas.

Kingdoms of Grace, som i ärlighetens namn är ett ganska kackigt framtidsäventyr, har tidigare bara funnits tillgänglig på webben. Serien är en märklig blandning av tecknade och filmade avsnitt med riktigt kassa skådisar i rollerna. Så kolla inte in den smörjan för guds skull. Lyssna på musiken istället!

Låten som är med i serien heter Wonderful Beautiful och finns med på vår platta Bullet for Pretty Boy.

RSS 2.0