LongKalsong straight outta Stockholm

Det här med Internet har tydligen kommit till Stockholm också, så därför kunde jag inte låta bli att lägga upp LongKalsongs nya video "Hasse Hiss".

Håll utkik efter 1) Ett café - ofta omtalat på denna blogg 2) Två Petursdöttrar på sparkcykel


Bye, bye

Nu drar jag till Kungliga Huvudstaden med familjen.
Återkommer, typ söndag, med en rapport.

Klipp från Laila bakar

>

Tack till Ruggig Hund (Jocke) som lade upp klippet!!!!

Ge bort en Bongo!Såg du inte Egg & Milk på "Leila bakar" igår? Då missade du nåt. Bra reportage. Anna var söt och väldigt snackesalig. Ska se om jag hittar nåt klipp nånstans, så jag kan lägga upp det här...

Lite mer Egg & Milk. Om du vill bjuda någon du känner på brunch hos oss, så kan du köpa en Bongo och ge bort i present. Bongo är en box full av upplevelser, där mottagaren bläddrar i en tjock bok och kan välja en valfri aktivitet någonstans i landet. Egg & Milk är med i den nya boxen som heter "En skön dag". Två personer får en rolig aktivitet för en ledig dag. Det kan vara allt ifrån brunch, bowling och golf till stadsvandringar i hemstaden. Kolla här.

Att trigger, där jag jobbar som frilanscopy, ska ge bort just den här boxen i sommarpresent till kunderna är faktiskt en ren slump. (Det är sant!) Att jag dessutom fick i uppdrag att skriva text till den spejsade omslagsfickan som vi gjorde på byrån är också en ren slump. Den är bl.a. tryckt med prägling och guldfoliering. Väldigt fint...och dyrt.

Egg & Milk ikväll på TV4 Plus

Ikväll dyker Egg & Milk och Anna upp i din TV. Det blir några minuters reportage i säsongsavslutningen av "Leila bakar".
Bänka dig i soffan kl 21.00. Kanalen är TV4 Plus.

Så här står det i tv-tablån:

 "Hos Leila är temat i dag frukost i amerikansk anda. Det bjuds också på engelska muffins och en marmelad gjord på färska björnbär. Det blir även bagels som man kokar innan man bakar dem i ugnen. Dessutom blir det en orientering i den så kallade dinerns historia och ett besök på en amerikansk diner i Göteborg, där man specialiserat sig på bagels."


      

Svära på franska

Quel Bordel! Har inte skrivit på nästan en vecka.

Midsommar har passerat. Vi firade hemma hos Jonny och Marre tillsammans med massor av barn. Min isländska kusin Dagný tyckte att dansen kring midsommarstången var som en isländsk jul, fast man dansade runt en stång istället för en julgran. Jag drack öl. Jag drack snaps. Jag rökte cigarr. På natten ville mina fingrar inte lyda när jag spelade Guitar Hero II. Alla ungar var fortfarande vakna när vi gav oss av från Björlanda halv två på natten. Men när bilen stannade utanför huset på Andra Långgatan sov alla. Det var lite meck att få upp alla lealösa kroppar till lägenheten...

Affärerna i stan har sommar-rea, så jag gav mig av och shoppade för första gången på länge. Ett par byxor från Acne blev det. Personalen var trevlig. Tre av dem sa samma sak till mig oberoende av varandra: "Riktigt fina jeans, i en väldigt fin japansk bomull och sömmen i byxbenet är välsydd med en väldigt särskild teknik." 

Min mamma har haft kalas i idag. Grattis på födelsedagen!!!! Puss! Puss!Veckans vikt

Kläderna hänger lite löst nu efter två månaders diet. En ganska skön känsla faktiskt.

Först käkade jag Modifast, men nu är det sallad och allmänt hälsosammare alternativ som gäller. Jag äter mindre portioner förstås. Tar lite fler promenader. Dricker rikligt med vätska. Kämpar på och håller vikten ganska bra.

Fast minst lika viktigt för att klara det är att jag tillåter mig att festa när tillfälle bjuds. Som idag t.ex. när det är Sverige-Ryssland match på TV. Om allt bara skulle handla om att räkna kalorier skulle jag aldrig orka med.

Alltså: Ville bara påpeka för de som var kritiska till att köra med pulver att det inte självklart är fel. Visst finns det risker med alla metoder om man bara "hårdbantar", d.v.s. först svälter sig för att gå ner snabbt och sedan fortsätter att leva som vanligt efter att man har gått ner. Då blir det en snabb viktrekyl upp igen. Den risken finns fortfarande för mig, men jag är fortfarande motiverad och tycker faktiskt att det varit ganska lätt att minska i vikt.

Jag är helt övertygad om att balanserad kost och en långsiktig livstilsförändring är det enda hållbara sättet att gå ner i vikt och sedan hålla sig där. Motion är självklart också viktigt.

Men jag tror det är viktigt för alla hälsofreaks att förstå att det är en stor skillnad oss fetknoppar och er (En gång fetknopp alltid fetknopp - det är som alkoholism ). Det räcker inte att säga "börja motionera och ät mindre så går du ner" till någon som väger 20-30 kilo för mycket. Hade det varit så enkelt, så hade ingen varit fet.

För det första: När man är fet så räcker det med att lägga om kosten till att börja med. Som kraftigt överviktig går man ner fort i början ändå, utan att behöva plåga sig med att springa eller lyfta skrot. Risken är annars stor att man skadar sig  eller helt och hållet tappar lusten att motionera.

Nej det är bättre att vänta med motionen till man har gått ner i vikt säger jag. Då blir det lustfyllt. Vilken kick att plötsligt orka gå hela vägen till jobbet utan att svettas floder.

För det andra: Det handlar om psykologi mer än något annat. Om man varit normalviktig hela sitt liv, förstår man inte mekanismerna som leder fram till att man blir tjock. För den som aldrig varit tjock har mat aldrig varit ett problem. Och kanske inte heller ett intresse. För mig är stress och oro ett skäl till att jag går upp i vikt i perioder. Jag äter för att lugna nerverna helt enkelt, för att må bra. Och så älskar jag god mat och dryck. Och då kan det bli för mycket av det goda. För den som är vältränad kanske en joggingtur är trixet.

Så därför är det ibland väldigt provocerande att ibland läsa tips från diverse hälsogurus i tidningarna. Det är så uppenbart att de inte väger in den psykologiska aspekten i sina råd. De utgår från att alla fungerar som de gör. Det blir en massa käcka motionstips eller konstiga kosttips med alger och proteindrinkar.

Som att säga till en narkoman "Äh, hörru lägg ner det med drogerna nu. Käcka en morot istället vettja. Det som är så härlig fräscht och gott..."

Veckan vikt: 101,4 kg
Bar ner ett hekto den här veckan.


Limbo-Rock-Twist på Nationaldagen nr 1

17 juni. En stor dag. Islands nationaldag. Hur ska man fira det? Självklart med Ómar Ragnarsson i den klassiska "videon" Limbo-Rock-Twist. Känd från kultprogrammet Nattsudd.Vår top model i familjen

Sunday Sound heter bandet. Skivan heter Drama Queen. På omslaget sitter en fin bild på min dotter Stella, som ju faktiskt är något av en drama queen på riktigt. Vår vän Louise tog bilden hemma i vårt vardagsrum, hennes bror Charlie producerade musiken.

Sunday Sound - Stella


Kortfattad dagbok

Full fart! Igår var Anna på möhippa. Under tiden besökte jag och barnen möhippeoffrets sambo Fredrik. Han grillade utsökt god mat bl.a lammsstek, pilgrimsmusslor och kryddiga korvar. Vi blev proppmätta, kollade på fotboll, blev besvikna på sista-minuten-målet och åkte hem. Under tiden lyckades Stella dra på sig feber.

Jag hämtade min mamma, som följde med till stan och passade barnen eftersom jag var tvungen att åka vidare. Alla ungar grät och skrek om vartannat när jag lämnade lägenheten.

Därefter hämtade jag min kusin Dagný på Landvetter. Hon ska stanna hos oss i tre veckor. Kul!

Idag har jag jobbat på Egg & Milk i Göteborg.
Det var svettigt. Ständig kö, mycket stress. Ingen dryck, ingen mat. Trött.

Over and out...

Samla frimärken med Leila K

Det gäller att ha ett öppet sinne. För allt är inte som det synes vara.

Ta en sån sak som Wu Tang Clan. Jag har en skiva med WTC, Enter the Wu Tang (36 chambers). En kritikerrosad platta som satte fart på hip-hop kollektivets karriär i början av nittiotalet. Men jag får erkänna att jag inte lyssnar på den så ofta.

Efter bandets debut har karriären varit kantad av skandaler och märkliga historier i pressen. Sju av de nio medlemmarna är dömda brottslingar. Medlemmarna har bl.a varit inblandade i vapenhandel, överfall, droginnehav och snatteri. De har utretts av FBI, som t.o.m placerade en "undercover agent" i kretsen kring gruppen. Ofta dyker inte medlemmarna upp på sina egna spelningar. En av grundarna, Old Dirty Bastard, dog i studion av en överdos, o.s.v.. Ni fattar grejen...

Döm då om min förvåning när jag läser att Wu Tang nu lanserar....en schacksajt på Internet!

Inte helt i linje med mina förväntningar. Men när man går in på sajten verkar den vara grymt seriös. Man betalar för att bli medlem och spela mot andra hip-hop fans. Självklart är schackpjäserna inte de traditionella utan särskilda Wu Tang-pjäser. Och man kan till och med starta s.k. chess clans och få schacktips från medlemmarna i WTC. 

Kolla in Wu Tang Clans schacksajt på http://www.wuchess.com/

Det här ger mig uppslag för andra artister som också skulle kunna tjäna sig en hacka på oväntade sidointressen:

Lär dig tälja ölgäss med Pete Doherty på www.peteswildgoosechase.com
Bli virtuell pilot i Snoop Dogs virtuella flygbolag www.airsnoop.com
Byt stickningsmönster på Britney Spears sajt www.spearsnitswap.com
Avdragstips i självdeklarationen feat. Ken: www.hiphoptax.seGäster som äter rester

I min serie med blogginlägg om program på udda kanaler har turen kommit till "Lycka till" med Peter Apelgren på...vänta på det...Kanal Lokal! Ja, du läste rätt: Kanal Lokal!

Väldigt roligt. Anarkistiskt, ostrukturerat, ja rent av lite dåligt emellanåt. Fast på ett bra sätt.Hem och skola. Och sport. Och vikt.

Idag var det skolavslutning för Moa. Det blev samling med sång i Adolf Fredriks Kyrka. (Självklart med "Den Blomstertid") Fika i skolan. Standardmysigt, inget särskilt hände faktiskt. Typiskt att det skulle vara så kallt just idag...

På lördag får vi besök av min kusin Dagny från Island. Hon ska vara här i tre veckor och det ser vi fram emot. Enda kruxet är var hon ska sova. Så nu håller vi på och förvandlar vårt kontor till extra sovrum. Vi försöker städa ut i röran av grejer och igår åkte vi till IKEA och köpte en säng. Trots att det var svensk fotbollsmatch samma kväll var det köer till kassan. Otroligt.

Jag har för övrigt sett nästan en match per kväll hittills under fotbolls-EM. Nytt rekord för mig. Jag börjar nog bli gammal.

Förra veckan glömde jag skriva om vikten. Dieten fortsätter alltså oförtrutet:

Dagens vikt: 101,5 kg
Viktnedgång: -14,6 kg
Magomfång: -2 cm
BMI: 27,2

Singing in the sunIgår såg vi Singing In The Rain på Scandinavium. Jag, Anna, Stella och Moa. Kajsa fick stanna hemma. En fantastisk uppsättning som hela familjen gillade. Underhållande och imponerande på alla sätt och vis. Tempo, humor och bra insatser av alla inblandade, t.o.m Clas Malmberg bjöd på skratt emellanåt. Dansnumren var framförallt häftiga. Att återskap klassiska insatser från Gene Kelly och Co borde borde vara avskräckande för vilken dansare som helst, men Rene Mirro och Carl Dyall gör det med en den äran. Jag blev trött bara av att titta på det...

Vår kompis Karin som dansar och sjunger i föreställningen hade fixat biljetter och visade oss runt bakom scenen efter föreställningen. Vilken megaapparat som ligger bakom en sådan uppsättning. Helt makalöst. Bara att hur man håller reda på alla kulisser, kläder och rekvisita är svårt att fatta. För att inte tala om maskinen som får regnet att falla.  Hela ytan där isen i vanliga fall ligger var fullbelamrad med prylar...

I gångarna under arenan stötte vi på Siw Malmkvist och hennes man Fredrik Ohlsson. Karin blev väldigt glad och såg till att bli fotad med sin idol. Jag blev lite starstruck, så jag sa inte så mycket. Däremot nämnde jag för Fredrik Ohlsson att jag var öisare, eftersom han är megaöisare. Jag såg honom ofta på matcherna när jag gick på match med min farsa när jag var liten. Han pekade stolt på sin ÖIS-pin. Jag försökte förklara för ungarna att detta var Tommy och Annikas farsa i filmerna om Pippi, men de verkade måttligt imponerade.

Om en vecka spelar Singing in The Rain-gänget sin sista föreställning någonsin. Två år har succén rullat. Det blir inget mer. Ta chansen att se den om du kan. Så bra att det faktiskt är värt att lämna solskenet en stund, jag lovar...Rapport från verkligheten

Det har skett en flytt av bloggen, så jag har haft lite trubbel att skriva. Men nu verkar allt vara i fas igen.

Den senaste veckan har varit fantastisk. Jag hade nästan glömt bort känslan av att vara ledig. Men nu har jag faktiskt varit ledig tre dagar i rad. Och tre helger i rad! Jag läser böcker. Kramar på barnen. Och blir irriterad också, särskilt på helgerna, jag är inte riktigt van vid kaoset som tre barn en lägenhet innebär emellanåt.

Detta har hänt:

Anna var med i radio P4  i onsdags. Det blev ett kort inslag, som mesta handlade om amerikanska pannkakor. Anna var riktigt proffsig. Hon börjar bli van, det har trots allt blivit ett tiotal intervjuer med tidningar och tv genom åren. De lade upp ett recept på Sveriges Radios hemsida. Bilden var lite ynklig tycker jag och Annas namn felstavat. Men ändå.

Massor av avslutningar. Juni är fullpackat med diverse aktiviteter på dagis och skola. Moa hade drop-in och disko. Stella hade avslutning på dagis i Azaleadalen. Solen sken som vanligt och vi hade knytkalas. Dagens största succé var Styltmannen som plötsligt dök upp. Som namnet antyder så går styltmannen går på höga styltor i en röd outfit. Bakom identiteteten döljer sig Tones pappa Finn, som till vardags spelar percussion med Håkan Hellström.

Kajsa kapsejsar konstant. Risken finns att någon tror att vi är världens mest inkompetenta föräldrar, men det är ett faktum att Kajsa haft extrem otur den senaste veckan. Hon har ramlat ut ur sängen tre gånger. Bonk i trägolvet! Och hon har ramlat tre gånger ur vagnen. Bonk ner i sanden på stranden med fejset först. Hon är av gott virke dock. Inga allvarligare skador eller men har registrerats.

Releasefest med LongKalsong. Barnens idoler spelad på en bakgård på Tredje Långgatan. Det bjöds på korv, saft och godis. Moa och Stella, som faktiskt fick skivan två veckor innan releasen, satt längst fram och sjöng med i alla låtar. När vi lämnade tillställningen var tjejerna lyckliga och varsin t-shirt rikare. Det var väldigt bra och kul. Tack Tompa och Mackan!
Lite blandat insidersnack

Jag har blivit besatt av att ladda ner alla mina CD-skivor på min hårddisk. Men det tar tid. Just nu är jag uppe i 699 skivor och ändå har jag massor kvar. 

Imorgon bitti (alltså den den 4 juni) mellan 8 och 9, så sänder P4 Göteborg från Egg & Milk. Anna ska prata om frukost och kanske steka lite pannkakor. Det är direktsändning, så mer än så vet jag inte. Vi får lyssna helt enkelt. 

Idag var det "vernissage" på Kajsas dagis. Värsta tillställningen med bål och tilltugg. Väldigt fint fixat och Kajsas verk var också fina. Picasso efter Picasso. Där har vi vår pension säkrad...

Jag var ledig i helgen för första gången på minst ett halvår. Det var marknad i Strömstad och då brukar vi aldrig ha något att göra, så vi stängde helt enkelt. (Sorry, Joakim och familjen Krantz som hade planerat att besöka oss) Jag kunde ha valt en sämre helg. SOOOOL!!!!!

Jag "glömde" att berätta att jag var centimeter från att få ett arsle rakt i ansiktet vid invigningsfesten av HBT-festivalen i fredags. Den nakne "bungyjumphopparen" som dök upp i slutet av ett performance gungade i alla fall farligt nära. Jag kunde tagit ett bett i skinkan om jag hade velat...

image103
Natt på museet

Jajemensan. Lite bilder från invigningsfesten på HBT-festivalen. Väldigt kul att vi fick medverka med Egg & Milk. Folk drack nypressad melonjuice och smakade på prover från Jelly Belly. Vi sponsrades även av Carlsberg och Tingstad, tack för det! Och tack till Linda och hennes kompisar som jobbade under kvällen - suveränt!

(Börjar låta som ett Oscars-tal det här...)


                   


RSS 2.0