Höstlov i Ullared

Aldrig igen.

Godistricket

I år verkar mina döttrar ha hämtat inspiration från The Dark Knight. Deras utstyrsel består huvudsakligen av utsmetat ansiktisfärg. Beväpnade med detta börjar de att knacka dörr. De har även med sig en hink att samla godis i. Våra amerikanska grannar, som är överlyckliga över att Halloweenfirandet börjat att få fäste i kvarteret, fyller hinken till bredden. Det är en ganska liten hink, ska tilläggas. Barnen fortsätter in i videoaffären (eller vad kallas butiken där man hyr filmer nuförtiden?) och frågar snällt "Bus eller godis?". I pur förvåning låter killen i kassan dem plocka godis direkt från lösgodisavdelningen. Från andra offer får de pengar, kokosbollar och Ahlgrens Bilar. Hemma i vardagsrummet delar vi på bytet. Jag äter mer än vad flickorna gör. För dem är själva jakten målet, för mig handlar det om att stilla mitt sockerberoende. Tack gode gud för nya traditioner.

The Elliots live

The Elliots har en turné inplanerad. Eller ja, turné kanske är att ta i. Vi har tre spelningar de kommande månaderna. Akustiskt och avskalat kommer det att bli.

Först ut är ett kort uppträdande på Indie-AW på Parken den 4 november. Indie-AW är en tillställning för göteborgsband, där man minglar med branschfolk, dricker pilsner, äter gratis tacobuffé och lyssnar på musik. Vi är ett av två band som spelar under kvällen. Runt 19.30 drar vi igång.

Kort därefter ska vi spela på en privat 40-årsfest på Tofta Herrgård. Och 6 december så spelar på Sintra, konsthantverkföreningen i Haga. Arrangemanget kalls Paketistan för att samla in pengar till övervämningsdrabbade i Pakistan. Hemliga paket auktioneras ut och alla pengar går till Läkare utan gränser.

Frågan är: Ska vi trycka upp turnétröjor?;-)

Här är vår nya singel, "Blood Call", låten som var med i Vampire Diaries.
Nu finns den att ladda ner på iTunes, Amazon m.fl.


AsfaltsblommorDagens väder var oemotståndligt. En höstpromenad var given, samtidigt passade vi på att sätta upp en fågelholk som Moa hade snickrat i slöjden. Jag skickade upp barnen i skogen för att hitta ett lämpligt träd, men de såg vilsna ut. De trodde nämligen att en grävling gömde sig bland buskarna.

– Den kanske kommer ut och biter ihjäl oss! ropade de förtvivlat.

Som tur var besannades aldrig deras farhågor. Holken är uppe. Och vi kom hem säkert. ...Over and out.

FredagsmusikTack!


Jag har fått massor av gratulationer och över 30 likes på Facebook de senaste dagarna. För nu är det officiellt. Jag är förlovad med mina barns mor.

Så nu är nästa steg ett giftermål. Förutsättningarna är perfekta. Vi älskar varandra, är bästisar, accepterar och uppskattar varandras olikheter, har tre barn ihop och har upplevt de viktigaste stunderna i livet tillsammans. Både de bästa och svåraste.

Men som sagt. Häromdagen gick alltså Anna ut och offentliggjorde att vi är förlovade. Faktum är jag friade samtidigt som vi förlovade oss. Jag ställde frågan på en balkong i Egypten. Jag har för mig att det var fullmåne. Jag höll ett illa förberett tal. Men Anna verkade ändå fatta galoppen. För hon svarade ja och tog emot ringen som jag köpt hos Jarl Sandin innan vi reste iväg. Voilà. Förlovningen var ett faktum.

Ett stort tack till alla som gratulerat mig. Det värmer. Så många gratulationer tror jag inte ens att jag fick efter förlovningsannonsen i GP … då för åtta år sedan, när vi förlovade oss …

Nyheterna

En titt på nyheterna gör mig så trött. En dement och sjuk 91-åring ska utvisas till Ukraina p.g.a av "det är så man måste tolka reglerna" som en snustorr tjänsteman på Migrationsverket uttrycker det. Att hon inte har någon bostad eller släkt kvar är inget man tar hänsyn till.

Och när sjukvårdspersonal så grovt missköter sitt arbete så att en 1-åring dör, då skapar man nya rutiner på sjukhuset. Men ingen åtalas, ingen får sparken. En chef bara lovar att det inte ska hända igen. För så funkar det i Sverige. Vad skyller man på nästa gång? De nya rutinerna, kanske? Jaha, då får man väl ändra på dem igen.

Och så sport. Resultat hit och dit. Ett lag har förlorat. Ett annat har vunnit. Det svindlar när jag tänker på alla matcher som ska spelas innan tiden tar slut.

Till sist. Håkan Juholt-affären. Till och med politiska skandaler är tröttsamt tråkiga i mellanmjölkens land.

MåndagsmusikDet här har jag lyssnat på den senaste tiden. Ane Bruns nya album "It all starts with one" är återhållet och majestätiskt. Det representerar ett väldigt musikaliskt kliv framåt för henne. Ane Bruns vackra röst har mognat, fått mer karaktär och träder fram i avskalade, mörka arrangemang. Samtliga låtar är starka, men det är det inledande spöklika spåret "These Days", singeln "Do you remember" och duetten "Worship" med Jose Gonzales som får mest fäste hos mig. Utan tvekan en av årets starkaste "svenska" album hittills.

***

The Elliots har fått med en låt tv-serien "The Vampire Diaries". Ett osläppt spår som heter "Blood Call" som passande nog har ett blodtörstigt tema. Inom kort släpper vi låten som singel för att möta efterfrågan från seriens fans. Det är en tung, gitarrbaserad låt med influenser från både Iggy & The Stooges och The Doors.

***

Jag ser fram emot konserten med Ryan Adams på Konserthuset om en månad. Hans nya låter på kommande plattan "Ashes and Fire" har samma innerliga känsla som hans första alster på "Heartbreaker" och "Gold". Han brukar vara oförutsägbar live, men jag har en bra känsla i magen. Det kan bli riktigt bra det här...

Stockholm Stockholm stad i världen

En helg fullmatad med intryck. Först kick-off på PS i Stockholm som boostade energin ända in på småtimmarna. När en byrå som är ledande på s.k. events ordnar internt evenemang, så blir det välordnat, storslaget, generöst och roligt. Helt uppenbart – för det var första gången jag var med på en liknande tillställning på PS.

Dagen efter följde ett besök på Stockholm Beer and Whisky Festival. Där var det knôfullt skulle vi sagt i Göteborg. Men det struntade vi i och körde på ändå. Många utställare bjöd på spännande och välsmakande nyheter bl.a. Samuel Adams, Sierra Nevada och - faktiskt - Carlsberg som hade laddat upp med en helt ny spännande tolkning av den klassiska Carnegie Portern. En ekfatslagrad variant med toner av bourbon bryggd i samarbete med Brooklyn Brewerys bryggmästare Garett Oliver. Mumsigt! Därefter drink på Gondolen, middag på Pontus och eftersläckning på Grill och Oliver Twist. Bums i säng!

Till sist ett besök på Fotografiska och en utställning med Richard Mapplethorpe. Coolt!


RSS 2.0