Sett och hört (plus en upprättelse av smurfarna)


Bekännelser. Via post, det kanske skulle vara nåt istället för de gamla vanliga julkorten.
PostSecret är ett konstprojekt av Frank Warren där folk skickar anonyma vykort och berättar sina allra största hemligheter. Finns både på nätet och i bokform.

***

Double Bastard är tillbaka. Min favoritblogg om öl har varit slumrande ett tag, men nu dyker bastarden upp på Facebook istället. Tryck på Like-knappen vettja.

***

Och så lite om smurfspelet på iPaden som jag skrev om i förra inlägget. Efter ett mail till iTunes i måndags fick jag svar på tisdag från Apple. Två mail senare fick jag beskedet att pengarna kommer att betalas tillbaka. Väldigt proffsigt och snyggt skött av Apple.

Hepp! Nu är smurfarna på min reko-lista igen.

Blådårar!

Just nu hatar jag smurfarna. Just det, du läste rätt: Smurfarna. Skälet är rätt enkelt. De har blåst mig på stålar, närmare bestämt 900 spänn. De sluga, äckliga lilla rackarna.

Det hela började med att Stella undrade om jag hade något spel på min iPad, så kollade jag bland apparna och hittade ett spel som var gratis att ladda ner. Ett smurfspel där man skulle odla grödor och köpa mark eller något sånt. Jag tittade inte så noga, utan var bara nöjd med att Stella verkade gilla spelet. Sedan fick hennes lillasyster testa också. Även hon pekade och fixade på skärmen och verkade gilla de blå dvärgarna. Till sist tror jag att deras storasyster spelade en omgång också.

Fine. Men så gick det någon dag eller två. Då dyker det upp tre mail från Applestore. Digitala kvitton som visar att pengar har dragits direkt från mitt konto. För hallonbuskar. Först fattade jag inget, men sakta gick det upp för mig att den girige lille gammelsmurfen dragit cash varje gång ungarna klickat på nya plantor. Och kvittona fortsätter att rulla in - i samma takt som mina pengar rullar ut. Nu är det alltså uppe i niohundra spänn!

Självklart tog jag genast bort spelet, men det hjälper inte. På bara två dagar och kanske någon timmes spel sammanlagt, så har smurfmaffian rånat oss brutalt. Inget lösenord har krävts, det har räckt att ungarna intet ont anande klickat runt i den gulliga smurfaffären, som alltså egentligen är en förtäckt utpressarverksamhet.

Skandal tycker jag, så imorgon ska jag börja jaga smurf. På något sätt ska jag få tag i Gudfadersmurfen som ligger bakom hela det här upplägget och tvinga honom att betala tillbaka mina pengar. Om det så krävs att jag muddrar Steve Jobs eller kallar in Plus-gänget!

Nu ska blått blod flyta!!!

FredagsmusikJag fortsätter mitt isländska musiktema den här fredagen. Upptäckten heter Ólöf Arnalds. Trots den säregna rösten och de lika säregna melodierna är det här en ganska färsk låtskrivare. Hon har bara släppt två skivor, med låtar både på engelska och isländska. Flera av dem har redan borrat in sig i mitt medvetande efter bara några dagars lyssnande. Skivorna finns på Spotify. Check it out!

Ólöf Arnalds - Innundir Skinni (Official Video) from One Little Indian Records on Vimeo.


Gott och blandat

Anna Schärlin Göteborgs Posten

Frugan var i tidningen idag. Ett helt uppslag i GP fick hon breda ut sig på. Hon var söt i sin rosa Egg & Milk-klänning och lyckades nämna mig några gånger också, så jag har beslutat att behålla henne :-)

En fin artikel tycker jag.

***

Harrejavvlar vad tiden går fort. På söndag är det redan första advent, men barnen har faktiskt filat på sina önskelistor en tag nu. Min favoritlista står min yngsta dotter för. Den lyder som följer:

Bilnyckel som man kan vifta med
Mikrofon
Cykelkorg
En riktig apa
Tomte
Död strumpa

***

Nu är omslaget till The Elliots skiva nästan helt klart. Så snart borde CD-skivorna kunna gå till tryck. Vi är inte så snabba, men undra om inte vi också kanske är de allra mest upptagna bandmedlemmarna i världshistorien. Inte med musik alltså - utan allt annat – mest jobb och familj. Mitt-i-livet-stressen för samtliga är så skrattretande att jag inte ens ska försöka beskriva det.

***

"Årets julklapp" är en iPad i år. Lite mystisk med tanke på att den inte är officiellt lanserad i Sverige ens. Men tomten har varit snäll mot mig, jag köpte nämligen en padda till mig själv när jag var i USA.

Kan redan nu avslöja att den, precis som de flesta andra produkter som utsetts till "Årets julklapp", är sjukt överskattad och rent av onödig. Helt i linje med bakmaskinen, spikmattan och de elektroniska husdjuren. Men en kul leksak för barnen är det...för...hrmmm...7500 kronor...

Premiär på NK American Bakery

Minuterna innan dörrarna till varuhuset slås upp. Stressigt, men helt under kontroll. Bakverken och våra bagels är på plats.


Cupcakes där insidan räknas. Minst lika goda som de ser ut,
med massor av spännande smaker och överraskningar inuti.


Och så kom kunderna. Nyfikna, frågvisa och sugna på fika.


Ja, det är en riktig tårta. Handgjord - dekorationen tog tre dagar att färdigställda.
Vi tar gärna emot beställningar om du har en drömtårta som du vill ha.


En liten servering fick vi till timmarna innan vi öppnade.
Bord och stolar från Egg & Milks uteservering kom väl till pass.


Cafépersonalen tar en välbehövlig matpaus efter dagens insatser. Bagels såklart.

Dan före dan

 

Imorgon är det skyltsöndag på NK. Då öppnar vi NK American Bakery.

 

På Jon Eliassons blogg på Elle Interiör finns lite förhandsinfo om hur det kommer se ut.


FredagsmusikJag vill att fler ska upptäcka Dikta här hemma i Sverige. Deras senaste skiva "Get it together" går inte ens att få tag i utanför Island. Det måste bli ändring. Kolla in deras senaste video "Goodbye" och sprid ordet!

Uppladdning


Snart är det dags för öppning av NK American Bakery. Det blir en mjukstart med cupcakes, donuts, brownies, bagels, en magisk jultårta, färskpressade juicer och massor av annat. Bland annat amerikanskt godis och choklad.

Vi är extra uppspelta över att vi kommer att 18 smaker av ha Jelly Belly i lösvikt. Mer färgsprakande och smakrikt kan det inte bli. De små mjuka godisbönorna innehåller faktiskt så långt som möjligt (!) naturliga ingredienser som t.ex. frukt och fruktjuice.

Smakerna inkluderar bl.a. popcorn, cappuccino, lemon lime, persika, margarita, jordgubbscheesecake, grönt te, krossad ananas, kiwi, mango, kanel, kokos och tuggummi.

Jag ska äta så jag storknar! (Bra för min mage...not)

Nu är vi på g - med café

Just nu är huset fullt av snickare som kommit hela vägen från Stockholm för att färdigställa vårt nya café på NK. Fattade först igår att det är samma gäng som ligger bakom programmet "Välkommen hem" på TV 3. Jim och Johan står för byggandet. Väldigt sköna killar med passion för sitt jobb.

Deras kollaga, designern Jon Eliasson, har ritat interiören (Samma Jon som även figurerat i Room Service.) Han dyker upp idag för att sätta sin touch på de sista detaljerna. Ska bli kul att se slutresultatet.

Själv har jag handlat ett femtontal lampor på second hand och andra billiga affärer idag. De ska bli en del av inredningen. Det är mindre än en vecka kvar så Anna stressar på högvarv. Vi håller tummarna för att allt kommer att gå vägen inför öppningen på söndag. Det brukar ordna sig.

Stället kommer heta NK American Bakery och efter årskiftet är planen att det ska vara ett bageri och konditori med produktion på plats på NK. Men nu i starten är det först och främst ett café med cupcakes och bagels, samt försäljning av amerikanska matvaror och godis.

Ständig halsbränna, är det ett tecken på magsår? Eller bara kassa matvanor och stress. Måste nog kolla upp det där...

FredagsmusikTill dagens fredagsmusik har jag slängt ihop lite rörliga bilder från vår resa till New York.
Vilken grymt skön stad och vilka sköna människor.
Det sjuka är att jag redan längtar tillbaka.

Bortkopplad?

Nu åker jag till New York i nästan en vecka.
Målet är att bli inspirerad och avkopplad.
Får se om jag är uppkopplad.

Dagens jubilar


Idag fyller hon fyra år. Vår lilla chef där hemma. Tjejen som syns och hörs mest.
Kavat, modig, spontan, kramig full av energi. Massor av kärlek. Grattis Kajsa!

RSS 2.0