25 nakna på ett glastak

              

GS2H anordnar invigningsfesten till HBT Festivalen på Världskultur-muséet ikväll. Egg & Milk är med på ett litet hörn, vi kommer att vara på plats med tre tjejer och en kille(!) i rosa klänning som delar ut lite godis och färskpressad juice. Det beräknas komma 1000-1200 personer, så Anna har beställt 35 vattenmeloner att göra juice på! Hoppas det räcker en stund i alla fall.

GS2H har bjudit in exmedlemmar ur O.R.O. och legendariska franska slagverksensemblen Les Idiots som inleder kvällen med en performance kallad Naked Air. Det får man inte missa - 25 nakna personer på ett glastak!

("25 nakna på ett glastak" Det låter som en tungtrillarramsa. Säg det fort många gånger: 25 nakna på ett glastak, 25 nakna på ett glastak, 25 nakna på ett glastak, 25 nakna på ett glastak, 25 nakna på ett glastak....)

Dessutom har jag hört från säker källa att Alexander Bard och co från BWO kommer att vara på plats. Om jag ser Bard ska jag dra honom i skägget. Jag lovar...

Mer info: http://gs2h.com/


Veckan och veckans vikt

Lång tid sedan jag skrev här. Jag får skylla på helgens svensexa som fullständigt tog musten ur mig. Först idag har jag fått tillbaka krafter nog för att skriva blogg.

Alltså. Äntligen slut på allt hemlighetsmakeri. Min vän Fredrik som gifte sig  i Paris för några månader sedan skulle firas med mansexa, som det heter när man redan gift sig. Vi hade planerat och fixat i några veckor och det blev ganska lyckat. Tanken var att uppfylla Fredriks hårdrockdrömmar från ungdomen.

Några höjdpunkter:

13.00 Fredrik som ofta håller i ölprovningar för olika grupper anländer till The Rover för att hålla i en provning. Han vet att det gäller en svensexa. Men han vet inte att svensexan har ett egyptisk tema, där vi, hans kompisar, är utklädda till mumier. Vi är extremt störiga, brölar mest och verkar allmänt ointresserade. Fredrik blir allt mer stressad, ända tills vi avslöjar att han har blivit lurad. Därefter blir han omgjord till sin idol Ace Frehley från Kiss.

15.00 Fredrik möter Jörgen Cremonese i gitarrduell på MUG, stans bästa musikaffär. Låter riktigt bra faktiskt.

Ca 17.00 Rullstolsbasket i Gothia-hallen. Grymt rolig aktivitet!!

image92

Kvällens middag med tillhörande aktiviteter urartade i en redig baksmälla på söndag morgon. Dagen efter hade jag gått upp två kilo!

Men när jag vägde mig imorse så såg det ut så här:

Dagens vikt. 104,2kg
Viktnedgång: 13,2 kg
Magomfång: - 2 cm
BMI: 27,7

Jag har alltså gått upp ett hekto under veckan. Helt ok med tanke på omständigheterna...

Fredagsmys del 3

Sist men inte minst. En fantastisk animation från några galenpannor i Buenos Aires gjord direkt på husväggar m.m. Sju minuter som måste tagit månader att färdigställa. Se det för att tro det!MUTO a wall-painted animation by BLU from blu on Vimeo.

En luden felvägning

Ooops! Igår var jag lite väl optimistisk. Ett tips för dig som vill gå ner snabbt i vikt: Ställ vågen på en luden badrumsmatta så drar vågen bort ett eller två kilo för mycket. Det var precis så jag gjorde igår nämligen - och vips så vägde jag 103 kg istället för det mer realistiska 104,1 kg som den visade idag.
 
Ja, ja. Det går åt rätt håll i alla fall....

Veckans vikt och festfixarna

En vecka har gått sedan senaste vägningen. En vecka med en brakfest i torsdags och en öl igår kväll. Fast det verkar faktiskt som att en öl dagen innan invägningen är bra, för jag har gått ner 2,3 kg sedan förra veckan.

Taktiken är ungefär densamman som tidigare. Det brukar bli två mål med Modifast och ett lite mer rejält mål med sund mat, typ sallad, sushi eller en mindre portion "vanlig" mat. Plus att jag promenerar så ofta jag kan.

Mysteriet med magomfånget kvarstår. Den här veckan har måttet inte krymt en enda centimeter. Snart kommer jag se ut som ett biafrabarn, smala stickor till ben och en gigantisk uppblåst mage.

Dagens vikt. 103 kg
Viktnedgång: 13,3 kg
Magomfång: - 2 cm
BMI: 27,7

För övrigt förbereder Moa och Vera för ett gemensamt barnkalas på Ponnylyckan den kommande helgen.
Igår fixade de godisstrutar under allmänt stoj i vårt kök.


image91


 


Leilas Mat, GS2H och Jelly Belly

Imorgon kommer Titan Television till Egg & Milk för att göra ett inslag till nästa säsong av Leilas Mat på TV4+. Anna tar emot dem och ska svara på frågor. De ska vara där i fyra timmar för ett inslag som ska bli tre minuter i det färdiga programmet. Tror att det sänds i höst. Spännande...

           
Idag så fixade vi för övrigt spons från Jelly Belly till en fest som vi ska vara med på om två veckor. Det är klubben Gay Straight 2 Hell som ordnar invigningsfest till HBT-festivalen på Världskulturmuseet den 30 maj. Egg & Milk ska vara på plats och bjuda på lite godsaker - mer om det senare...

Jelly Belly
är de fantastiska gelebönorna från Kalifornien som finns i 50 roliga smaker bl.a. Pink Grapefruit, Cappuccino, Red Apple, Buttered Popcorn, Root Beer och Very Cherry. I en stor ask med upp till 40 smaker ligger smakerna prydligt sorterade och det är då det roliga börjar. Man kan nämligen blanda till smakerna efter recept:

Jordgubbsmilkshake = 2 cream soda + 1 strawberry daquari.
Risgrynsgröt =  2 buttered popcorn + 1 sizzling cinnamon
Tiramisu = 2 cappuccino + 1 cream soda + 1 chocolate pudding

Jelly Belly!! Vi säljer dem på Egg & Milk. Om du inte provat - köp ett paket eller gå på GS2H-festen....Back in Götet

Helgen i Strömstad blev intensiv men trevlig. I sista sekunden bestämde vi att hela familjen skulle åka, så jag fick lite sällskap. Eller lite och lite förresten. Det blir packat i vår lilla lägenhet på cirka 25 kvadrat när alla fem ska kampera där samtidigt. Men det går med lite vilja.
    På lördag kväll besökte vi familjen Huldt (Moas klasskamrat Tildes familj) ute på Rossö, där vi åt räkor och grillade musslor bland annat. Väldigt trevligt, i ett vackert sommarhus alldeles vid havet.
    För övrigt var det kallt, väldigt kallt....

Om en liten stund börjar Later med Jools Holland på Kanal Nio. Missa inte det!

Berggren - Norén 1-0

Jag har följt debatten om Lars Noréns nyutgivna bok. Vissa hyllar den och andra sågar den. Starka känslor har satts i rörelse kring en blogg, fast i bokform. Många av de upprörda debattörerna har helt enkelt drabbats av nedlåtande omdömen i Noréns bok och skriver i affekt, vilket oftast inte är att rekommendera. Det har en tendens att bli ganska onyanserat och distanslöst då. Mycket pajkastning helt enkelt och ganska förutsägbart.
    Men så, när man tror att debatten ebbat ut, så dyker ett nytt inlägg upp i DN.
    Den här gången är det Thommy Berggren. Också han är skitförbannad, det går inte att ta miste på. Också han lägger sig på sandlådenivå - fast han gör det med utsökt humor. Jag skrattar nästan högt emellanåt, man ser hur Thommy själv har njutit av vissa av sina ordvändningar. Småfnissat framför datorn och sedan tryckt på "skicka" och gått och lagt sig som en nöjd man. Och hans självdistans i kombination med den tydliga avsikten att vara så giftig han bara kan, gör att jag tycker att Thommy vinner på knock-out. Även om Norén inte själv är med i debatten.

Några favoritcitat från artikeln:
"Om orden patetisk och pretentiös ska betraktas som enbart negativa så ligger Lasse Norén riktigt risigt till. För något mer pretentiöst och patetiskt än Lasses nyss utgivna dagbok är svårt att hitta. Boken borde kunna säljas med stor framgång på Apoteket till människor med sömnsvårigheter. "

"Tänk er själva att Harold Pinter och Samuel Beckett skulle låta publicera att de har ätit så många humrar att de fick diarré. Lasses pjäser lider också av diarré. För många ord. Och för lite under orden..."

Läs hela artikeln här.

För övrigt kan jag rekommendera dokumentären "Muraren: ett portträtt av skådespelaren Thommy Berggren" av Stefan Jarl. En riktigt underhållande film med en riktigt rolig man. Finns på DVD.

Jag tror att en dokumentär om Lars Norén hade blivit en betydligt dystrare historia...

Dagen efter & dagen före

Oj, oj, oj! Va trött man kan vara. Festen på hos på EMKO igår sitter kvar i hela kroppen. Jag vet inte om det var Arvingarnas busiga frisyrer, Thomas Pettersons rullande R eller konjaken framåt småtimmarna som fick min lekamen så fullständigt ur balans. Det var kul, men kanske inte riktigt värt denna dags lidanden. 

Nu ska jag skrapa ihop resterna av mig själv och ge mig av till Strömstad. Imorgon ska det stekas bacon som vanligt. Over and out....

Min nya Mac

Livet på Trigger har tagit en vändning. Jag sitter på en ny plats (inte under takåsen, där värmen är jobbig, utan på nedre plan. Svalt och skönt) Å bäst av allt ? jag har fått en helt nytt arbetsredskap, en MacBook 3.1.
   Liten, svart och...helt underbar! Jag kan ta med den hem och gosa (har redan laddat ner hela mitt musikbibliotek), jag kan sitta var jag vill på kontoret, jag kan...nästan vad som helst. Jag är kär!

Veckans vikt

Idag har det gått fyra veckor sedan jag startade min diet. Den senaste tiden har viktminskningen tagit fart igen efter någon vecka med lite lägre tempo. Jag tror det beror på två saker: den senaste tiden har jag ätit en portion vanlig mat istället för en måltid pulver (kroppen behöver energi för förbränningen) och så har jag försökt att röra lite mer på mig. Jag promenerar t.ex. till och från jobbet varje dag.

BMI-kurvan visar tydligast viktnedgången:

image82

Dagens vikt. 105,3 kg
Viktnedgång: 11 kg
Magomfång: - 2 cm
BMI: -2,9

Som vanligt: Den stora utmaningen är att göra magen mindre.

Bäst just nu

Lite blandat som jag gillar just nu:

Later with Jools, levande musik på Kanal 9
På söndagar längtar jag hem till familjen när jag spenderat helgen i Strömstad. Men nästan lika mycket längtar jag efter Jool Hollands program på nian. Varje avsnitt skänker mig uppenbarelser av ny (och gammal) musik ... Det här programmet skulle jag kunna skriva en roman om. Det är bättre att du kollar in det istället.

There will be blood, långfilm av Paul Thomas Anderson
Daniel Day-Lewis har varit borta ett tag. Nu när han är tillbaka, så är han tillbaka med råge. Han gör utan tvekan sin bästa rolltolkning genom hela sin karriär - hittills. Då fattar ni hur bra det är.

LIFE, tv-serie på TV3
Mest för att jag diggar Charlie Crews, kriminalaren som suttit av ett  långt fängelsestraff för ett brott han inte begått men nu är tillbaka på jobbet. Skön snubbe som är besatt av frukt!? Bara en sån sak.

Flickan som lekte med elden, kriminalroman av Stieg Larsson
Stieg håller stilen i tvåan. Alla har läst den, så det finns inget att tillägga.

Bönor, ja alltså bönor som man äter
Jag har blivit besatt av bönor. Kidneybönor, garbanzobönor mer mera. Det är bara så gott. Tänk vad en månad på pulverdiet kan göra. Plötsligt gillar jag bönor, vem hade gissat det...


Stora dopparedagen

Den kalla vinden satte inte stopp för Moa och Stella idag. Nej minsann, de skulle bada. Så var det bara.
Jag trodde att de skulle banga när vi väl kom ner till badet i Tumlehed. men jag hade fel. Båda hoppade i - flera gånger till och med. Vad vattentemperaturen var, vet jag inte, men kallt var det. Garanterat.

image81

Laktosförvirring och andra cafémysterier

När man jobbar på café blir man ibland förundrad över folks beteende. En sak som slagit mig är det det här med laktosintolerans verkar vara komplicerat. Laktosinkonsekvens kanske vore ett bättre namn.
    Hos oss på Egg & Milk serverar vi självklart latte med sojamjölk eller laktosfri mjölk. Och allt fler frågar efter de alternativen.
    Ofta händer det sedan att samma kund som beställt en laktosfri latte också beställer en bagel med ost och skinka eller kanske en milk shake. När man då påpekar att det också innehåller mjölk, så säger de obekymrat att det inte är något problem.
    OK? Jag har inte tagit reda på alla fakta här, men i mina öron låter det inte logiskt. Om man inte tål laktos, så borde man väl inte tåla laktos i någon form. Eller? Rätta mig om jag har fel.
    Men det kanske är en trendig grej bara? Att det känns hälsosammare med laktosfritt? Men näringsmässigt, så innehåller lättmjölk och de laktosfria alternativen lika många kalorier, så den teorin är tveksam.

Andra cafémysterier:
+ Kunder som står i kö i 5-10 minuter men ändå inte bestämt sig när de kommer fram till kassan.
+ Folk som som tycker maten är dyr med motiveringen att "samma ingredienser har ju halva priset på ICA?"
+ Kunder som vill lägga till saker på sin beställning utan att priset förändras t.ex. "Jag tar en våffla med glass och en kopp kaffe - Va! Ingår inte glassen och kaffet i priset?"

Tips! Urwitz ikväll på Storan

Tänkte bara tipsa om en konsert i Göteborg ikväll. David Urwitz äntrar Storans scen prick klockan 20.00. Och det är definitivt värt ett besök. Bra låtar och ett bra band - nu med en av mina myspacefavoriter på piano; Lisa Pedersen.

Det blir Davids andra spelning på hemmaplan i Göteborg efter albumet Undrar om det syns som kom i slutet av november 2007. Med sig har han det bästa ur sin tre skivor stora katalog. Biljetterna kostar 125:-

Jag kan inte gå själv tyvärr.
I'm Stuck Inside of Strömstad With the Memphis Blues Again ...

Musfritt och mysigt

Grupp Gul från Trigger hade teambuilding igår. God mat på Joe Farelli's därefter ostron och stout på Björns bar. Trevliga, glada människor. Många skratt. Mycket skvaller. Allt som allt en lyckad kväll...


                                
Nicklas sekunden innan han blev överkörd av spårvagnen. 
    

Ben & Jerry ordblinda?

Ben & Jerrys nya kampanj...i alla bussar och på tunnelbanan...

image75

Trigger och veckans vikt

Jag har inte skrivit så mycket om mitt day-job på trigger momentum, reklambyrån där jag frilansar som copywriter tre dagar i veckan, Totalt har jag jobbat där i 3-4 år, både som fast och frilans. Byrån växer i rasande fart och idag är det cirka 65 personer på byrån. Varje vecka tillkommer nya ansikten på kontoret. 
       Kunderna är en blandad kompott; bl.a. Malmö Aviation, Intersport, Cloetta, SCA (Libero, Libresse, OB), Carlsberg och Pepsi. Själv jobbar jag mest med Electrolux, Svenska Spel och Sveriges Annonsörer.
      Kontoret ligger mitt i Göteborg, vid saluhallen. Här är några bilder:

                                Vad det gäller vikten så har jag börjat äta ett mål riktig mat varje dag, plus tre påsar Modifast. Dessutom har jag festat en kväll med öl och kebab. Samt tagit två öl en annan kväll. Trots det har jag gått ner ett kilo under veckan, vilket jag är mycket nöjd med.

Resultat efter tre veckors diet:
Dagens vikt: 107,3 kg
Total viktminskning: -9 kg.
BMI: 28,8.
Magomfång: -1 cm


Bäst just nu

image64På bio:
"Flyga drake" av Marc Forster
Det var enda den filmen som visades när Anna och jag trillade in på biograf Park i Strömstad vid niosnåret. Och jag var inte så säker på att en film som utspelar sig i Afghanistan var något för mig. 
     Men historien om pojken som flyr från sitt hemland till USA för att sedan som vuxen återvända till ett land i kaos, där talibanerna styr med järnhand grep tag.
     Det känns befriande att få se andra kulturer och konflikter än de vanliga. Nya, fräscha skådespelaransikten som imponerar.Vackert foto. Mitt enda minus är att det känns en aning tillrättalagt och mot slutet, där märks det att Flyga drake faktiskt är en amerikansk film trots allt. Men som helhet var det en av årets höjdpunkter på bio, tycker jag. Om inte annat för att får en inblick in Afghanistans moderna historia och en annan bild av landet än den man ser på nyheterna. Se den!

After Deklaration

Japp. Jag har syndat. Christian ringde och sa att han ville fira att han lämnat in deklarationen. Jag är aldrig nödbedd, så jag masade mig ner till The Rover och drack två pilsner med grabben. Eller rättare sagt; två ale: Indianviken Pale Ale och Bedarö Brown Ale. Gott! 

Dieten går väl helt åt helvete. Men, men. Vad gör man inte för sina vänner. Klart att man ska fira!

Willie Nelson i Halden

image63

Fredrikstens Fästning i Halden. Här dog Karl XII av en kula genom tinningen 1718. Trots det vågade jag och Anna oss dit igår. Då invaderade nämligen Willie Nelson Halden med sitt band. Helt klart fredligare.
    Förutsättningarna var perfekta: Solen sken från en blå himmel, nästan fullsatt på gräsplanen uppe vid fästningen. Och visst var det trevligt. Jag säger trevligt, för något riktigt superdrag blev det aldrig. Publikens medelålder var gissningsvis 50, så det blev mest småputtrigt och gemytligt. Folk drack svindyr öl från Mack ur plastglas och sjöng med i de kändaste låtarna, klappade händer när Willie dirigerade och applåderar artigt mellan låtarna.
    Men Willie verkade trivas ändå. Han tog till och med av sig jackan och spelade i t-shirt trots att det var råkallt framåt kvällningen. Hans röst och frasering är suverän. På sitt omisskännliga sätt, slänger han ut texten. Växlar mellan nasala kvidanden och mörka bastoner. Klipper av tonen där andra skulle hålla ut för att få mer "känsla". Men är det någon som har känsla så är det Willie. Han kan ta vilken låt som helst och göra till sin egen genom att bara öppna munnen. Och han avverkar flera klassiska covers: Me and Bobby McGee, Always On My Mind...
    Det som drabbar mig mest under konserten är ändå Willie Nelsons gitarrspel. Det är minst lika originellt som hans sångstil. På skiva har jag faktiskt inte uppfattat det tidigare. Men med det här bandet så blir gitarren central. Han kompar och spelar solo samtidigt. Sluta spela för att vinka till någon i publiken mitt i en låt. Slänger in någon ton här och där. Kör korta solon som aldrig verkar upprepa sig i något slags standardförfarande. Coolt.
    Bandet, som kallas The Family, är en bunt släktingar som spelar som om de intagit någon familjär sylta hemma i Texas. Du kan kalla det minimalistiskt eller kanske rent av skrangligt. Trummisen har det minsta trumset jag sett i konsertsammanhang; en virvel och en bastrumma. That's it. Killen på munspel ser ut som han bara strosat in från gatan, han går runt på scenen och tutar till emellanåt. Fyller anspråkslöst ut där det behövs. Gömd bakom en stor svart flygel, som låter som ett gammalt plonkigt skolpiano, sitter Willies lillasyster. Endast en svart Stetson sticker upp om ett bevis på att hon verkligen är på plats. Hennes solon har en frireligiös prägel, som om hon spelat i någon baptiskyrka i djupaste amerikanska södern i hela sitt liv.
    Han får upp lite fart på publiken mot slutet.
    Och så helt plötsligt tar han av sig gitarren. Vinkar med båda händerna och går av scenen. Bandet lirar en kort trudelutt på egen hand. Ljuset slocknar och roddarna börjar plocka ner allt på scenen.
    Bara så där. Inga extranummer här inte. Lite snopet, men gubben är trots allt 75 bast.
    Han ville väl bara gå in i bussen och röka något värmande.

Petur Olafsson aka Paul Fosterson

Fick tips om en hemsida med en anagramgenerator. Anagram får man ju genom att kasta om bokstäverna i ett ord eller en mening. Så jag testade självklart att kasta om mitt namn. Några exempel på resultat:

faunors stolpe
apostrofen lus
pulsernas foto
fluorens patos
loopens farstu


"Fluorens patos" gillar jag!

Anna får bara ett enda resultat:

rännil chansa

Prova själv här!
1:a maj på Andra Lång

En rapport från min gata just nu.

image62

RSS 2.0