Sprid kärlek



Idag drar PS Communication igång en grej för Lambi, som lanserar en ny kollektion mönstrat papper med kärlekstema. Kampanjen är en mix av film, webb, kampanjförpackningar, TV-reklam och massor av annat i tre olika länder; Sverige, Norge och Danmark.

Du kan t.ex. gå till lambi.se för att trycka en t-shirt eller skicka ett meddelande till dina vänner på Facebook.

Det har varit ett väldigt kul projekt att jobba med. Filmerna med Per Andersson och lammet spelades in utan att de som uppvaktades visste om det, så reaktionerna är helt äkta. Och alla djurvänner behöver inte oroa sig. Lammet hade en egen vagn och skötare och mamman var aldrig långt borta. Nu är det hemma på gården i Örebro.

Totalt kommer det bli ett dussintal filmer, där Per Andersson spelar olika figurer som han improviserat fram. Först ut är en tyrolare, som uppvaktar damhandbollslandslagets tränare Bagarn samt en av killarna bakom det superframgångsrika norska klädföretaget OnePiece.

TIPS! Tryck "Gilla" på Facebookgruppen så ser du direkt när vi släpper nya filmer.


Söndagsmusik



Fredagsmusiken blev söndagsmusik. Men den här veckan har jag gjort en fantastisk upptäckt; Cold War Kids. Kalla det arenarock, gubbrock eller kommersiell rock, vad du vill, men bra är det.

Nästa stora grej, åtminstone om man gillar band som Coldplay, Kings of Leon och U2. Och det gör ju faktiskt jag, även om det kanske inte är det hetaste just nu här hemma i Svedala. Må så vara, men Cold War Kids senast platta är fullpackad med låtar med hitpotential i mina öron. Men också lite mer udda utflykter rent soundmässigt som antyder att bandet både kan lyckas att slå igenom stort och fortsätta att utvecklas lång tid framöver.

"Mine is Yours" finns på Spotify.

Funkar fortfarande


Den här risiga bilden tog jag på en offentlig toalett i morse. Sån är jag. Jag blev nämligen glad när jag såg den här affischen med reklam för Libresse tamponger.


Jag och Art Directorn Helena Baude gjorde den först som annons på reklambyrån Trigger (numera Momentum) för över ett år sedan, men kampanjen har till min stora glädje fått ett nytt liv den senaste tiden. Uppdraget var att krossa fördomar om tamponger bland unga tjejer. De fina illustrationerna är gjorda av Maria Kask – du kan titta närmare på dem här. Ganska najs i all sin enkelhet om jag får säga det själv.

Söndags-TV

En kväll med Solsidan och Morden i Midsomer. Uscadosskämten i Solsidan var lyckade, särskilt scenen där Mia Skäringer gick in i stenhård förhandling om ansvarspoängen i sängen. Repliken "1000 uscados för ett ligg" kommer att gå i repris i svenska sovrum lång tid framöver. Överhuvudtaget har Herngren och Co lagt in extra växel den här säsongen som är lovande. Som en ympning av Seinfeld och Modern Family, fast på svenska.

Sista avsnittet med John Nettles Barnaby var däremot en trött historia. Nu går den evige kommissarien i pension och det är nog lika bra, för han verkar ha somnat vid ratten för länge sedan....

Fredagsmusik

JAMIE WOON 'MISSING PERSON' THE SECRET GARDEN PARTY from Martyn Thomas on Vimeo.


Mitt happy place


Häromkvällen satt jag och snackade med barnen på sängkanten när de skulle gå och lägga sig. De sa att de inte kunde somna för att de tänkte på läskiga saker när lampan slocknade. I tankarna snurrade scener från TV; monster, tjuvar, barn som blir kidnappade.

Då tipsade jag om att de istället skulle tänka på något kul som de varit med om. Eller drömma sig bort till en härlig plats som de besökt någon gång. Gärna en solig dag när allt kändes perfekt.

"Vilken plats brukar du tänka på?"

Då berättade jag om Piha Beach. Den svarta sanden, den stolta klippan vid strandkanten och de perfekta vågorna som lockar till sig surfarna. Varje eftermiddag dök de upp. Unga killar, grånande gubbar och medelålders män som hade kört hela den ringlande vägen från kontoren inne i Auckland. Ofta klädda i kostym, vit skjorta och slips som de slängde i bakluckan innan de krängde på sig våtdräkten och sprang ut i det iskalla vattnet. Sedan följde timmar av jojofärder genom de skummande vågorna.

Vi brukade följa surfingen från stranden medan solen sakta färgade himlen i lavaglödande röda nyanser. Vår husbil stod på en sömnig camping hundra meter därifrån. En egen liten värld befolkad av bofasta campare, surfare och hippies från hela världen. Många hade bättrat på sina husvagnar, bussar och tält med hjälp av lite plywoodskivor och korrugerad plåt. Ingen tog särskild notis om oss.

Och just de där dagarna har etsat sig fast i mitt hjärta.

Så kravlöst, lyckligt och vackert på en och samma gång. En tillvaro utan någon tanke på gårdag och morgondag. Bara ett enda långt NU tillsammans med dem som jag älskar. Fotavtrycken som spolades bort av vågorna. Glittret i vattnet. Lugnet.

Telefonigt


Nu har jag äntligen skaffat mig en ny iPhone. Min förra försvann spårlöst för flera månader sedan och min vana trogen så har jag sölat runt med en massa nödlösningar som inte funkar särskilt bra.

Att jag är inkompatibel med mobiltelefoner har vi ju vetat länge. Jag tappar, glömmer, glömmer att ladda, glömmer bort numret eller hör inte när det ringer. Och SMS är fortfarande en ny kommunikationsform för mig. Jag hade precis lagat glaset för en tusenlapp precis innan jag tappade den förra gången, så den här gången investerade jag i en trea istället för en fyra. Det blir billigare så – nästa gång jag tappar bort den ;-)

Så alla ni som har typ fyra olika telefonnummer registrerade på mig.
Nu gäller mitt gamla iPhonenummer igen. Ole!

Egg & Milk i tidningen

Hepp! Historiens första helsida i GP med reklam för Egg & Milk.

Dealen gäller dagen ut. Ganska generöst om jag får säga det själv.


Gott och blandat

Just nu glider stora isblock av från taket och landar på verandan med dunder och brak. Jag vaknade häromnatten av samma ljud, men i mitt sömndruckna tillstånd förstod jag inte var det var som hände. Från balkongen utanför sovrumsdörren hördes ljudliga smällar och isbitarna fick hela huset att skaka. Jag trodde att jag upplevde min första jordbävning, på riktigt. Kallsvettig av skräck blev jag. Men konstigt nog så somnade jag ändå om en stund senare. Tänkte att jag bara drömt eller inbillat mig allting. Det var först dagen efter när jag såg den krossade isen runt huset som det gick upp för mig vad som skett under natten. Tur man inte fick det där i skallen.

***

Två reklamfilmsprojekt är jag involverad i just nu på jobbet, vilket är lite ovanligt för min del. Båda är ganska skruvade och kul. Kan inte berätta så mycket mer just nu men lovar att avslöja mer inom kort.

***

Idag har Let´s Deal och G-P ett erbjudande med 56% rabatt på Egg & Milk. Ska bli spännande att se vad det blir för reaktion på det. 800 deals blev det senast...

Dagens jubilar


Idag fyller Stella 8 år och vi har ätit årets första semla för att fira. Grattis!

Äntligen!

Nu har penismuseet på Island fått en komplett samling tack vare Páll Arasons donation av familjejuvelerna.

Oväntat!?

Alltid kul när någon förvånar. I det här fallet Gwyneth Paltrow. Hon är en bildskön men ganska torr skådis, gift med Coldplays Chris Martin. Ja, det är väl det mest spännande jag vetat om henne hittills.

Men den senaste veckan har hon dykt upp i två oväntade sammanhang; först läser jag att hon ska släppa en kokbok inspirerad av sin pappa. Och den verkar faktiskt vara skriven med genuin passion. Sedan, och allra mest oväntat, så sjunger hon country. Se liveklippet från countrygalan som sändes på SVT i veckan.

***
Dagens roligaste kommentar kommer från Svenska Akademins ständige sekreterare.
Också oväntat, men kul.

***

Jag har återigen börjat att fajtas mot vikten. Idag var första dagen på ett lite sundare liv.
Oväntat? Knappast, va?

Nordens Ark



Regnet faller i snön. Där klampar vi runt i fyra timmar. Jag och tre barn som mot alla odds är nyfikna, glada och lekfulla trots våra allt blötare vinterkläder. Besökarna är lätträknade en dag som denna, så djuren tittar förvånat upp när vi närmar oss inhägnaderna.




Snögeparden väser hotfullt men smyger efter oss på andra sidan stängslet. Barnen ropar "Ta kort pappa!". Vargarna springer lekfullt fram och nosar i luften – människodoft. Lodjuret väver oroligt. Det har gått fram och tillbaka så ofta att det bildats en stig av tassmärken i snön. Barnen frågar naturligtvis varför.

"Han har väl blivit sjuk i huvet" säger jag. "Vill vara fri."



På lantgården är vi den enda familjen på plats för att mata djuren. Morötter till fåren och kaninerna. Maskar till hönorna. Barnen gräver ner händerna i hinken med levande mjölmaskar. Det kittlar. Hönorna letar ivrigt i höet när de vita kräldjuren sprids ut runt dem.

Hönorna verkar lika yra och lyckliga som mina barn denna dag.

Lördagsmusik


Jag brukar tipsa om musik på fredagar, men i brist på inspiration får det bli ett lördagstips istället. Och då gör jag det enkelt för mig. Jag stötte nämligen på Eric Ramsey i julhandeln och han berättade att hans låt "Cut Set" (som jag berättat tidigare om här på bloggen) nu finns på Spotify. Klicka här för att lyssna.

Om du tycker att du känner igen rösten så beror det på att undertecknad är gästvokalist.

Digital syndaflod

Här är ekvationen: Ett glas vatten. En bärbar dator. En liten tjej på sparkcykel i vardagsrummet.

Pang! Glaset välter med en smäll och vattnet skjuter iväg över bordet. Vågen styr rakt in i utrymmet mellan den uppfällbara skärmen och tangentbordet. Oj då! Ut i köket. Torka, torka. Inga problem. Eller?

Några minuter senare. Skärmen blir plötsligt svart. Jag trycker frenetiskt på alla knappar, men ingen respons. Datorn är död. Stendöd. Det droppar vatten ur CD-springan på sidan av datorn.

Nu får jag panik. I anfall av vrede över min egen dumhet skriker jag ut svordomar. Jag har inte gjort back-up på flera månader och hela mitt liv är i den där datorn. Korkat, korkat, korkat. Detta får jag för mina synder.

Hela natten ligger jag och vrider mig av ångest. Tänker på alla jobbdokument, tidrapporter och fotografier som jag förlorat. Kan inte sova. Ser framför mig hur jag står i servicebutiken och killen bakom disken suckar och säger "Beklagar, men hårddisken gick inte att rädda. Allt är borta för evigt. RIP."

Vi sjusnåret på morgonen går jag tillbaks till datorn. Jag måste bara kolla.

Till min stora förvåning så blinkar lampan på framsidan på ett välbekant sätt, mjukt och stilla som en andning. Jag vrider upp skärmen, trycker på powerknappen. En sekunds tystnad. Och så startar den.

Halleluja! Jag har just bevittnat ett mirakel och nu ska hela världen få veta: Gud älskar Mac.

Sista julklappen



Sjuåringen fick äntligen sina efterlängtade hål i öronen.
Lite anspänning, men inga tårar och allra mest sprudlande glädje.
Snabbt och effektivt utfört av proffsen på Tribe.


RSS 2.0