Fot-o-grafering


Grafitta Kommersen

Idag har jag varit med på fotografering för en kund som säljer fotvårdsprodukter. Den begåvade fotografen Marcel Pabst höll i trådarna och det var ett rent nöje att hänga med. Vi tog tre olika motiv - först i Göteborgs Konserthus, sedan vid Kommersen Loppmarknad och till sist i Marcel Pabst egen studio.

Själva bilderna föreställer fötter i plågsamma, svettiga och pinsamma situationer.
Vi hade kul och jag är säker på att bilderna kommer att bli snygga...

GP Söndag-annonsen


Annons för nya GP Söndag

Annonsen sträcker sig över två helsidor i dagens morgontidning. "Nya GP Söndag. Svår att konkurrera med" lyder rubriken. Ganska kul. Men det är inte fyndigheten som fångar min uppmärksamhet. Inte heller älghuvudet.

Det är bordet som får mig att haja till. "Men är det inte...?"

Jo, det är det. Ett bord och två stolar från Egg & Milk. Fast klädseln på stolarna har retuscherats till en grå nyans istället för den vanliga vita och turkosa färgkombinationen. 

Anna hyrde ut möblerna för ett tag sedan. Till en "reklamfilmsinspelning" som rekvisitören sa när hon ringde.

Tänka sig. Vårt amerikanska dinerbord. Nu med karriär som fotomodell i Sverige.

Rea på konst från EKTA

Mina EKTA t-shirts

Vilket fynd! Tröjorna som jag suktat efter jättelänge är nu mina. Tre stycken snygga t-shirtar med motiv av EKTA, som jag hittade på rea i en liten butik mittemot Netto på Andra Långgatan. Istället för ett ordinarie pris på 350 spänn betalade jag ynka 100 kronor, så jag kunde inte motstå att köpa flera stycken. 

EKTA gör inte bara t-tröjor. Främst är han en är en street art -konstnär som målar riktigt snygga grejer. Och han gör det med genomtänkta metoder. Hans bilder finns på många platser i Göteborg och i andra städer också. Och varje gång jag sett något av EKTA så har målningen varit placerad på ett ställe där de gör miljön vackrare. Eller intressantare. Åtminstone i mina ögon men även i andras ögon tror jag. 

Det bästa beviset är att bilderna sitter uppe länge, i vissa fall flera år, utan att de målas över eller rivs ner. Varken av husägare eller andra graffare. I mina kvarter finns minst tre bilder som har blivit en bekant del av gatubilden här på Långgatorna. Samtliga sitter uppklistrade i nischer i husfasader. På ytor som tidigare varit bortglömda, eftersatta eller helt enkelt fullproppade med konsertaffischer, kladd och klistermärken. 

Numera sitter EKTAs absurda motiv där istället. Lite slitna men i stort sett intakta. 

Alltså har EKTA lyckats med det som jag tror är många street art konstnärer vill göra. Lämna ett bestående avtryck i gatumiljön och bli en del i folks vardag som lyser upp eller väcker tankar. Men långt ifrån alla lyckas som bekant. 

Kanske går gränsen mellan konstnären och vandalen just där? Konstnären respekterar - eller åtminstone reflekterar över - att det finns en skillnad mellan intryck och intrång. Det gör inte vandalen. 

I lågornas sken


Barnen hade hundra koll på att det var Earth Hour, så vi hade laddat upp med rejält med stearinljus. Det blev en kväll med gamla goda sällskapslekar för hela familjen.

Det rådde stor spänning när klockan blev halv nio. Vi släckte alla lampor och stängde av alla hushållsmaskiner, vitvaror och datorer. Sedan gick vi ner i trapphuset till gatan med bara ett värmeljus som ljuskälla. Målet var att handla godis på 7-Eleven. När vi kom dit så var butiken upplyst som en julgran. Till tjejernas stora förvåning.

Men de klagade inte, de skulle ju få sötsaker.

Därefter följde en och en halv timme med charader i vardagsrummet. Till och med Kajsa, 2 år, var med. Rätt svar var på hennes charader var "1-0" varje gång! Och hon hann uppträda minst tio gånger.

En mysig kväll. Men NU ska jag gå och lägga mig. God natt!

Ta det piano


Imorse stod ett piano på min väg till jobbet. På jobbet var det bråttom, bråttom, bråttom. På vägen hem stod massor av folk och spelade fotboll mitt i en korsning i Allén och satte stopp för rusningstrafiken. De var arga, men verkade glada ändå. Nu sitter jag i soffan, framför TV:n med en flaska Rouge XS Imperial India Pale Ale. En efter en somnar flickorna. Lugnet lägrar sig.

Apropå Earth Hour


Durex Earth Hour

Imorgon genomförs kampanjen Earth Hour som uppmanar alla att släcka lampor hemma och stänga av sina icke-nödvändiga elektriska apparater för att spara energi och hjälpa klimatet. Men det lär väl ingen ha missat.

Nytt fartrekord sattes med den här annonsen som jag var med och producerade på byrån under dagen. Från “brief” till färdigt resultat på cirka 3 timmar!

Oslo-borna får se den i Metro i morgon bitti men uppmaningen gäller oss alla...
Under loggan står det "Get it on!

På upptäcksfärd

Café Zenit     Gatenhielmska      Kajsa     Chateau Beirut     Ahlgrens bilar?     Kapten Olafsson     Upphittade vidsomsord     Gatenhielmska reservatet     Vårlökar     Stilstudie i bowling     Stilstudie i bowling 2     Stilstudie i bowling 3

"Ibland vill man lyssna på musik så att det gör lite ont i öronen" står det på en vägg i Majorna. Vill man verkligen det?
I närheten finns en restaurang som heter Chateau Beirut. Varför då?
Och så undrar jag om Ahlgrens bilar verkligen har sponsrat den där statyn vid lekparken? 
Sådant och mycket annat funderade jag över på familjens sköna söndagspromenad. 
Den avslutades med diskobowling på Stigbergsliden. Jag vann!


Svängiga föreläsningar på nätet


En perfekt syssla på en grå och mulen söndag är att kolla in sajten TED. Den är fullmatad med föreläsningar på mellan tre och tjugo minuter med några av världens mest inspirerande och kunniga tänkare inom alla områden. Det är nästan alltid överraskande, fascinerande, underhållande och lärorikt på samma gång.

Ett perfekt exempel är Hans Rosling från Karolinska Institutet i Stockholm. Han är expert på välfärds- och fattigdomsstatistik, han bryter på härlig professors-svengelska och han får ett tlll synes tungt ämne att svänga som en hel jazzkonsert. Missa inte det utflippade slutet!

Dålig uppladdning inför Göteborgsvarvet

Nu tar jag bort min Nike+ avatar från bloggen. Den var så deprimerande att se. Den senaste tiden har den nämligen inte rapporterat om några löprundor för undertecknad. Men jag siktar ändå på att fixa Göteborgsvarvet.

Det går trögt med löpträningen. Jag har inte sprungit på nästan en månad eftersom jag varit så genomförkyld hela tiden. Ständigt snuvig, bihålorna har nästan exploderat emellanåt och jag vaknar ofta med halsont. Gnällig? Ja. Ursäkter? Kanske. Men det har faktiskt inte känts hundra att ge sig ut och springa. Och jag gillar faktiskt att springa hur otroligt det än låter.

Senaste gången kutade jag från Andra Långgatan till Torslanda med ryggsäck och packning. En nätt sträcka på 17 km längs Sveriges fulaste vägsträcka. Den har faktiskt blivit utnämnd till det. Göteborgs renhållningsverk, Preemrafffinaderiet, Volvofabriken, slagghögar, grustag och soptippar är några av sevärdheterna längs vägen. Kanske var det den utflykten som satte fart på alla virus och infektioner i kroppen.

Men jag är fortfarande inställd på att springa Göteborgsvarvet i maj. Det blir premiär för mig. Målet är att komma under två timmar. Vi får se hur det går. Avataren kommer tillbaks när jag fått upp träningstakten.

Isländsk skräck x 2


Isländsk tidning


Den eminenta Islandsbloggen rapporterar om två isländska skräcknyheter, en filmskräckis och en verklig skräckis. Kanske är båda tecken i tiden? Eller helt enkelt illavarslande rapporter från ett skräckslaget land i centrum av den globala ekonomiska krisen...

Först den verkliga nyheten om ett får som fötts med två huvuden. Det levde vid födseln med avlivades senare av en veterinär som konstaterade att det inte skulle kunna överleva. Hur stor är chansen att något sånt händer? I Göteborgs Naturhistoriska Museets Naturaliekabinett finns ett dubbelt kalvhuvud som funnits där sedan jag var barn. Sådana "freak of nature" uppträder inte så ofta. Om man var vidskeplig voodofantast eller författare till dåliga skräckfilmsmanus så skulle man kunna tolka det som ett illavarslande tecken.

Och på tal om skräckfilmsmanus. Den andra nyheten handlar just om en isländsk skräckfilm med det B-filmsklingande namnet Reykjavík Whale Watching Massacre. Och den verkar faktiskt kunna leva upp till B-filmsförväntningarna. Åtminstone om man ska döma av trailern som är ute nu. Alla klassiska ingredienser finns med: En grupp intet ont anande offer instängda i klustrofobiska miljöer, svettiga skräckslagna brudar som skriker, blodtörstiga galningar med vassa tillhyggen, blodsplatter och en modig hjälte som förmodligen är ensam kvar med mördaren i slutet av rullen. Lägg till blodiga valar, så har du en liten extra twist som skiljer den från andra filmer i genren.

Premiär 9 september på Island.

Guldägg och svart mjölk

Guldägget     Svart mellanmjölk
Idag tillkännagavs nomineringarna till
Guldägget, alltså reklambranschens egen lilla grammis- eller oscarutdelning. Jag har hittat mina favoriter. Plus en kampanj som drar igång i dagarna...

Jag slår vad om att nittio procent av alla reklamare gör precis som jag - skummar listan för att hitta namnet på byrån där jag själv jobbar. Resten skiter man i.

För sådana är vi. Självupptagna, egotrippade reklamprimadonnor. Inte så lite avundsjuka.

Men trots detta. Många nomineringar känns välförtjänta och faller mig i smaken, till exempel:

Tack / Radiotjänst / DraftFCB
Vakna / Svenska McDonald's/ DDB Stockholm
Svennar i Alperna / Ski Unlimited / Storåkers McCann
Brevduvorna / Tele2 / Forsman & Bodenfors
Born to be cheap / Tele2 / Forsman & Bodenfors
Weed-o-Grammet / TV6 / Le Bureau
Renée Voltaire / Renée Voltaire / Designkontoret Silver

Sedan vill jag också uppmärksamma en kul marknadsföringsinsats som drar igång imorgon och rimligtvis bör vara nominerad till nästa års Guldägg. Arla säljer från och med torsdag svarta mellanmjölkspaket för att uppmärksamma Earth Hour, ett  miljöjippo som ska få oss att släcka lamporna en timme lördagen den 28 mars för klimatet.

Ett bra jippo. En genomtänkt reklaminsats. Och ett snyggt paket. Tycker jag.

Snart på Spotify

"Good news! In the coming weeks you will be able to stream The Elliots music on Spotify, the hottest digital music service of the moment. The deal is made with CD Baby, one of the largest digital distributors of independent music, and adds a million brand new tracks to Spotify, many from tiny labels and self-releasing artists, including The Elliots."

Hämtat från The Elliots hemsida

Pyttelitet och jättesnyggt
En video gjord i en cool teknik som får verkligheten att se ut som en miniatyrvärld.
Jag känner igen miljöerna från Sydney... snygg, snyggt, snyggt!

Sunkiga musikminnen

Fryshuset Göteborg

" - Vi delade replokal ett tag med Broder Daniel i det gamla fryshuset vid fiskhamnen. Det stod glas med kiss överallt, för de ville inte heller använda toan i huset."

Karin Dreijer Andersson från Honey is Cool / The Knife / Fever Ray i GP Två Dagar

Det verkar ha vimlat av kända musiker i Fryshuset när vi hade replokal där. Fast de var inte kända då. Vi visste att Union Carbide Productions repade på våningen ovanför oss. De var våra idoler, vi spelade covers på deras låtar och var kraftigt influerade av deras musik, så varje gång vi såg någon i bandet blev jag alldeles nervös. Fast sångaren Ebbot såg jag aldrig vad jag kan minnas. Vi delade lokal med Pinko Pinko som var signade på en het indielabel och turnerade i Japan. De flyttade till Stockholm för att bli stora, men försvann spårlöst från listorna efter ett tag.

Och visst var det sunkigt i Fryshuset. När vi flyttade in stod vissa lokaler tomma och de användes som soprum av banden. Dasset var riktigt äckligt och läckte ner i vår lokal som låg nedanför. Vid urinoaren satt en handskriven lapp :"Har du fimpar i urinen, bör du genast uppsöka läkare!" 

Vår trummis Patrik fixade en lägenhet i fryshuset. Det var iskallt i lägenheten på vintern, men på sommaren kunde han ordna stora fester på sin gigantiska takterass. Lukten från fiskhamnen vande man sig vid efter ett tag...

En vinare på HEAT som vinnare


Snart är det över...schlagerspektaklet. Jag har bettat en vinare på att H.E.A.T. kommer vinna. Fast just nu känns det inte helt genomtänkt. Jag förlorar vadet om Opera-Malena eller Idol-Måns vinner. Två lågoddsare gissar jag. Just nu lägger jag mina förhoppningar på alla avdankade hårdrockare som sitter med groggen och familjen framför teven ikväll....

Ring och rösta!!!


På möbeljakt


Myrorna
     Språkcaféet          Feskekôrka     Feskekôrka     Moas nya frisyr

I jakten på ett nytt köksbord och en soffa tog vi en lördagspromenad i våra egna kvarter. Först betade vi av Svenssons i Lammhult och Myrorna på Järntorget. Sedan gick vi vidare till BoCenter på Rosenlund, men hittade inget bra där heller.

Vi tog lunch på Språkcaféet och handlade middagslax i Feskekôrka. Köpte tre årgångschokladkakor från Valhrona i Belgiska Pralinboden och fyndade engelska reaböcker för 29 spänn på The Book Corner. Men fortfarande inget köksbord.

Någon som vet var man hittar en rektangulärt köksbord, typ 150x150 cm? Gärna i naturfärgat trä av något slag. Jag är tacksam för alla tips!

Dagen innan schlagerfinalen...


Itunes topplista dagen innan schlagerfestivalen

Itunes topplista dagen innan det stora musikspektaklet i SVT är talande. Alla låtar utom en är schlagerrelaterade. Den enda icke-schlagerrelaterade låten kommer från Bob Hund. Å andra sidan är titeln på den låten ytterst passande...

Trevlig helg!

Varför?


Stefan Odelberg och Hush Puppies

Jag får inte bara en oemotståndlig lust att köpa ett par Hush Puppies.
Jag ska odla mittbena också.

I väntans tider...


U2-kö

Efter tre timmars köande på nätet efter U2-biljetter så var det någon som tipsade om att man kunde promenera ner till Scandinavium, där var ingen kö alls tydligen. Så jag skickade dit min kära "hustru" som ändå körde runt på stan. 

Mycket riktigt. Ingen kö. Biljetterna fixade.

Inspiration på jobbet

På jobbet

IRL


Häromdagen fick jag ett riktigt brev. Som någon skrivit för hand, lagt i ett kuvert, försett med ett frimärke och lagt i en brevlåda på andra sidan havet. Det låg på mitt hallgolv en eftermiddag. Vilken grej!


Dålig stämning i sci-fi-kretsar


Nu ska tydligen ett isländsk filmbolag stämma det amerikanska tv-bolaget NBC för att ha snott deras filmidé. Men frågan är om det är en så smart idé...

Filmen Astropia blev en stor succé på isländska biografer 2007. Den handlar om en tjej som tar jobb i en sci-fibutik i Reykjavik för att försörja sin familj. Historien utvecklas till en parodi på Star Wars, Sagan om Ringen och andra liknande nördfilmer...Det är alltså den här storyn som islänningarna hävdar att skaparna bakom succéserien Heroes har nallat. Cheerleadern Claire tar nämligen jobb i en serietidningsaffär i den kommande säsongen av tv-serien...Men jag tror de är ute på hal is. Filmen Fanboys bygger nämligen på ungefär samma idé. Den hade premiär i USA i början av det här året, men har varit färdig för release i flera år. På grund av diverse upphovsrättsbråk, så har den legat på is. I den här rullen har butiksbiträdet till och med samma frisyr som killen i Astropia.

I princip kan alltså islänningarna har snott idén i sin tur. Då får de passa sig. Cashflowet på Island är ju inte så stort nuförtiden, så de lär ha problem att betala ett fett Hollywoodbolag som stämmer dem…


Rapport från bokrean...två veckor efter alla andra


Bokreahögen

Så här stor blev högen med reaböcker som jag plockade ihop i helgen. Det blev en blandat kompott där en ful bok om ett flygfält samsas med storsäljande deckare och romaner, en islänningasaga och en vacker bok om allt och ingenting.

Detta är mina fynd. Två böcker av Leif GW Persson samt "Skumtimmen" av Johan Theorin, en göteborgsk kåseribok av Christian Wedel vars GP-spalt jag alltid läser, tredje delen i romanserien "Kejsaren" av Conn Iggulden, "Höknatt" av Sven Fagerberg, Jonas Hassen Khemiris "Montecore" plus en liten, tunn pocket;  "Gunnlaug Ormtungas saga". Det är på tiden att jag förbättrar mina isländska litteraturkunskaper.

Det mest otippade köpet: "Flygplatsen på framsidan". En bok om Torslanda flygplats som var Göteborgs officiella flygplats på sjuttiotalet innan den hamnade i Landvetter. Minnet av planen som gick in för landning ovanför höghusen på Noleredsvägen är en del av min barndom. Jag tror till och med att jag flög tur och retur till Island därifrån några gånger.

Boken är kul att bläddra i för bildernas skull men lay-outen är nog bland det värsta jag sett. Fula typsnitt, breda spalter med trångt radavstånd och långa textsjok utan mellanrubriker. Prio har definitivt inte legat på att göra en vacker coffee-table bok.

Nästa bok är raka motsatsen. I Bodil Malmstens "Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig" är formgivningen en del av läsupplevelsen. Åtminstone för mig. I en digital värld är det en sinnlig upplevelse att bläddra i den här boken. Inbunden i ett tygklätt omslag med titeln i relief, ett tunt sidenband fäst i ryggen som bokmärke och en gummisnodd runt pärmarna. Rikt illustrerad i färg med fotografier och illustrationer av författaren. Boken har till och med en liten förvaringsficka i återvunnet papper på insidan av omslagspärmen.

Jag har redan läst den. Kunde inte låta bli helt enkelt. Och precis som i Bodil Malmstens blogg, så är tankeflödet i de dagboksliknande anteckningarna till synes osorterat och spontant - och därför väldigt roligt att följa.

Daniel Sjölin i Babel hävdar att Bodil Malmsten inte själv vet vad hon skriver för böcker, Men så är det inte naturligtvis. Själv säger hon att det är "en fiktion, ett skönlitterärt verk, en roman som vilken som helst av mina böcker."

".. att jag inte skulle veta vilken sorts böcker jag skriver, det är helt fel. Det är kulturprogramspersonal och med kulturprogramspersonal närbesläktade yrkesgrupper som inte vet vad de ska kalla den sorts böcker jag skriver och som har problem med det."

 

Mina schizofrena dubbelgångare


Jag har hittat mina kändisdubbelgångare.
Listan över matchningar blev minst sagt ganska osannolik...

Jag surfar in på sidan MyHeritage, laddar upp en bild på mig själv och matchar den med bilder på kändisar. Nu ska jag äntligen - en gång för alla - få klarlagt att jag är den förlorade länken mellan Pitt, Persbrandt och Beckham, tänker jag. Men när datorn efter någon minuts betänketid redovisar resultatet så blir det inte alls vad jag förväntat mig.

Min allra bästa matchning på 67 % blir...Uday Hussein!

Min kändisdubbelgångare Uday Hussein

Uday Hussein? Här kommer lite Wikipedia-info för att friska upp minnet:

"Uday Hussein var var Iraks förre diktator Saddams Husseins äldste son. Uday Hussein dödades kort efter invasionen av Irak av amerikanska styrkor. Han var ökänd för sin grymhet och hänsynslöshet. Bland annat ryktas det att han släppte in sina tigrar och lejon till dödsdömda fångar. Han skall också ha mördat sin fars privata kock genom att sparka sönder hans ryggrad."

I det här läget börjar jag allvarligt fundera på att göra en extreme make-over.
Färga håret!? Kanske raka av skägget? 

Men jag har fler kändismatchningar att kolla på, så jag sätter mitt hopp till dem. Samtliga namn kan ju knappast vara sadistiska psykopater med smak för Rambo-filmer och bling-bling.

Inga fler mördare dyker upp, men listan är schizofren.
Kolla bara kollaget här nedanför med några utvalda namn:


Kändiscollage

En dåre, ett geni. En kvinna, fyra män. Hudfärger i alla kulörer. Inte ens skägg är en gemensam nämnare. Men de tre skådisarna är ju i och för sig riktigt begåvade. Det är ju alltid något...Fredagsmusik från Island

Dikta

Nu måste jag bara tipsa om lite isländsk rock som jag tipsat om en gång tidigare. Bandet heter Dikta och i veckan lade de ut sin nya singel på MySpace. Låten heter "Let Go" och är mixad av en svensk kille som heter Jens Bogren. Lyssna även på catchiga "Just getting started" som var förra årets mest spelade låt på isländsk radio. 

Och om du inte laddar ner hela deras storslagna debutplatta "Hunting for Happiness" så ska du åtminstone lyssna på låten "Breaking the Waves" från just den skivan. Min kusin sjunger!

Trevlig helg!

Testa om du kan avslöja en lögn


Testresultatet från Lie To Me:s hemsida

Jag är en naturbegåvning på att upptäcka lögner. I alla fall om man ska lita på The Lightman Groups lögndetektortest på tv-serien "Lie To Me":s hemsida. Det är antagligen inte helt vetenskapligt. Men ganska kul...

Testa dig själv. Kan du avslöja en lögn bara genom att studera människor? Du måste helt bortse från vad de säger. Det är hur de säger det som räknas.  

"Lie To Me" är en ny TV-serie med Tim Roth i huvudrollen. Serien bygger på att kroppen alltid signalerar sanningen – oavsett vad någon säger. Seriens skapare Samuel Baum driver tesen att ansiktsuttryck, kroppsrörelser och röstläge alltid avslöjar oss när vi försöker att ljuga. Om du möter någon som kan läsa signalerna, vill säga. 

Kan du slå mitt testresultat på 76% rätt?Mer pop och mindre cirkus, tack!

Popcirkus med Luuk och Sinding-Larsen

Jag vill ju så gärna att det ska vara kanonbra; Popcirkus i SVT på onsdagar. Själva grundkonceptet är fantastiskt. Direktsänd livemusik på bästa sändningstid. Men något verkar ha gått snett på redaktionsmötena...

När jag hörde talas om Popcirkus så hoppades jag att formatet skulle påminna om BBC:s "Later with Jools" - i mitt tycke ett av världens bästa tv-program - som har ett bedrägligt enkelt upplägg: 5-6 band turas om att spela livemusik i en gigantisk tv-studio med publik. Mellan låtarna säger säger Jools Holland några ord innan det är dags för nästa låt. Artisterna är alltid en mix av nytt och gammalt, etablerat och oetablerat i olika genrer. Varje gång jag ser "Later with Jools" upptäcker jag fantastiska artister, röster och sånger.

Popcirkus däremot är en stor besvikelse. Musiken går förlorad i en svettig lattjolajbanröra utan dess like. Istället för att lita på att det räcker med bra artister och musik, så ställer sig de två programledarna i vägen för sin egen programidé. Här ska kryssas och sketchas och intervjuas och pratas hela tiden. För att inte tala om Per Sinding Larsens helt poänglösa och unkna reportage med nedslag i "rockhistorien". Han flänger runt i taxi i London, Berlin, Köpenhamn för att berätta anekdoter ur gamla nummer av POP. För mina licenspengar.

Bonustips till Luuk och Sinding-Larsen som jag bjuder på: 

+ Hyr in några killar eller tjejer som är duktiga på ljud. Finns på Eniro under "ljudtekniker".

+ Per Sinding-Larsens svettiga överläpp -  vanligt ansiktspuder ska nog fixa den. 

+ Ni behöver inte intervjua varje artist som kliver in på Debaser Medis en onsdagkväll. Många har helt enkelt inget intressant att säga.

+ Intervjuerna blir inte roligare för att man ställer frågor som reportrarna på OKEJ har ratat.

+ Ett musikprogram ska innehålla mycket musik. Gärna bra och intressant. (Tumregel: fr.o.m. 2005 och framåt är Christian Waltz helt ointressant. Ja, även i februari 2009!)

Speltips från jobbet

Tropicana

Oj, vad jag är förkyld. Då bör man äta mycket C-vitamin. Eller kanske spela det beroendeframkallande spelet Tropicana Smash på tennissajten som vi har gjort här på Trigger. Många på kontoret har blivit helt hooked.

Eller så kan du spela det här spelet som byrån också gjort. Kexperience kallas det. Man ska fippla runt med olikfärgade kulor. Och det har man ju lärt sig – de enkla spelen är alltid de som håller i längden...

Rasande roligt


Min svåger tog brons vid SM i tyngdlyftning, klass 110 kg, under helgen. Grattis Martin! Jag som inte ens vunnit en poängpromenad i mitt liv. Här ser du ett klipp från en tävling. Visst blir man imponerad och samtidigt lite rädd. Nu lär jag inte vinna armbrytningstävlingarna vid släktträffarna i fortsättningen...

***


Logga nu in på Facebook innan du klickar på länkarna som följer.

Någon har startat en grupp på Facebook som heter "Vi rasar mot Egg & Milk", som för närvarande har 65 medlemmar. Gruppen sorterar under beteckningen "Organisationer - Mänskliga rättigheter". Skälet till detta raseri är att vi höjt priset på take-away-kaffet från 12 till 18 kronor. Gå dit och läs kommentarerna, de är väldigt roliga faktiskt. Jag tolkar detta engagemang som ett uttryck för genuin kärlek till Egg & Milk och vårt goda kaffe.

Då upptäcker jag även en Facebookgrupp, som är raka motsatsen.
En fansajt som heter "Alla vi som äter på Egg & Milk".
Tänka sig. Världen är verkligen full av engagerade människor.

Liam Finn går bananasSpola förbi Letterman och håll ut tills låten börjat ordentligt.
Det börjar lite tråkigt, men sedan tar musiken en riktigt, riktigt cool vändning.
Två pers förvandlar sig själva till ett helt band på två minuter.

Helgshopping

Vi åkte för att handla ett nytt köksbord och kom hem med...ett hemmabiosystem! Vi var på vippen att köpa en ny soffa också, men där tog vi faktiskt vårt förnuft till fånga. Det kan trots allt vara bra att mäta om soffan får plats i vardagsrummet innan vi får den hemlevererad två trappor upp utan hiss. Men som sagt, inget nytt köksbord.

Köksbordsbristen uppstod vid den beryktade köksbordskraschen som jag har beskrivit här.

Soff- och hembiosystembristen är en följd av stökiga hemmakvällar med familjen.

Tänk er tre barn och två vuxna ihopträngda som sardiner i en 3-sits soffa. De sitter framför en tv med volymen uppdragen till max. Ljudet är burkigt och ljudstyrkan är svag, Det låter inte helt olikt ljudet när man rattar på radions AM-band. Det skär i öronen. Det skaver i höfter och axlar av trängseln. Scenen skulle kunna vara regisserad av Roy Andersson.

Alltså, ett hemmabiosystem är första steget till befrielse.

Efter en halvtimmes installation står nu 6 (!) högtalare av varierande storlekar uppställda runt tv:n. Dags för premiär. Basen dundrar, diskanten kvittrar och i mellanregistret hörs en välbekant röst.

- Välkommen till Melodifestivalen i Malmö!

Tortyren kan börja. Nu i kristallklart surroundljud.


RSS 2.0