Fredagsmusik


Ge Local Natives en chans. Musiken är en skön korsning mellan Band of Horses, Fleet Foxes, The National och Beach House. Alltså flera av mina favoritband just nu. Ett extra plus för den här bizarra videon med en gummihaj (!) och en kille som liknar Calle Schulman i rollerna.



Annars har veckans största musikaliska nyhet för mig varit att Neil Young slätt en ny platta, producerad av Daniel Lanois (bl.a. U2, Bob Dylan, Emmylou Harris). Två kanadensiska gubbar som jag beundrar och som nästan alltid levererar intressanta och bra grejer har slagit sig samman och spelat in "Le Noise" (lite göteborgshumor med anspelning på producentens franskklingande namn). Inga trummor, ingen bas, bara mullrigt distade gitarrer och Neil Youngs sköra jämrande röst. Låter kanske svårt och konstigt, men det är faktiskt en förvånansvärt lättillgänglig samling låtar som växer från första lyssningen.

Sedan är det också kul att höra Daniel Lanois utläggningar om inspelningen och samarbetet med Neil Young. Hans musikfilosofi har dragit ur många artister några av deras allra bästa verk – alla vi som försöker att skapa musik själva har något att lära. Intervjuerna finns på YouTube. Check it out.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0