Bageriet är igång


Idag körde vi igång stenugnsbageriet på NK American Bakery. Särskilt stolta är vi över vårt San Francisco Sourdough, som vi gör med surdeg som vi startat från originalkulturen från San Fransisco. Det blir ett lite syrligare surdegsbröd som passar bra till soppor, chili eller bara precis som det är. Vi använder vete från USA för att få det rätta resultatet. Och självklart tillsätter vi ingen jäst, det är äkta surdeg som gäller.

Sortimentet består just nu även av ett Light Rye Sourdough, som bakas med hälften råg och vete. Irish Soda Bread, som är ett mustigt bröd bakat på bakpulver. Pretzels och bagels såklart. Min favorit för tillfället är surdegsbrödet med tranbär och valnötter, det blev saftigt och gott.

Recepten behöver fortfarande trimmas in litegrann, men allt eftersom vi får mer rutin kommer vi att bygga ut sortimentet. Till sommaren skulle jag till exempel vilja ha riktigt bra hamburger- och korvbröd.

Kom gärna ner och provsmaka!

Kommentarer
Postat av: Mamma.

Grattis och lycka till!

2011-02-22 @ 15:23:50
Postat av: Emily

Grym blogg du har! Har du designat den själv? Om inte, var hittar man isåfall designen du använder? Tack :)

2011-05-07 @ 10:40:11
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0