Ingen jogging, bara zapping


Det känns som hösten kommer att bli stenhård. Mycket jobb och mycket stress. Jag borde komma igång med motion och hälsa, men tiden saknas. Jag använder istället TV:n för att rensa huvudet.

Började kolla på "Bron" på SVT igår, men fick genast onda aningar. Hans Rosenfeldt är huvudförfattare till deckaren som startar med ett mord på Öresundsbron. Men det var styltigt och platt och övertydligt. Fasen, vad kasst svenskt drama är när det är kasst. De danska skådisarna bidrog dock med lite värme och äkthet...som vanligt.

"Dyngkåt och hur helig som helst" på SVT Play var en klart större upplevelse. Fast jag uppskattade Mia Skäringers föreställning mest i de delar när hon närmade sig allvaret med allvar så att säga. Hennes allra svartaste buskis blir lite väl svårtuggad ibland. Jag har till exempel svårt att skratta åt hennes beskrivning av hur hon utsätts för en våldtäkt i tonåren, hur mycket den än kläs in i ironi och avväpnande fysisk humor...

Familjen följer dessutom Robinson på TV4. Och som om inte det vore nog skämmigt, så är dessutom några av de allra största puckona i årets omgång från Göteborg ... och Island (!). Hoppas att någon av dårarna åtminstone tar hem segern, så jag slipper att utsätta mig för denna förnedring helt i onödan.

Gott och blandat

Min dotter Stella har dragit armbågen ur led - igen - och går nu gipsad. Efter ett fall från en gunga – igen – fick hon åka plingplongtaxi till akuten, där hon fick vänta 16 timmar (!) innan de drog den i rätt läge igen. Men hon är på gott humör ändå. En riktig tuffing den där tjejen....

***
Glada nyheter om The Elliots. Nu finns vår skiva "Love|Decay" äntligen på Spotify. Lyssna!

***

Jag sjöng på ett bröllop i helgen. Jag och Cristian Rosengren framförde "The Power of Love" av Frankie Goes To Hollywood i S:ta Birgittas kapell. Skönt ställe och skön stämning med massor av andra duktiga musiker och vokalister. Sedan följde ett dunderkalas ute på Nya Älvsborgs Fästning. Tack Åsa och Lukas!

***

Bra grejer som jag konsumerat på den sista tiden: "Fotbollens sista proletärer" (IFK-dokumentär på SVT), Wordfeud (iPhone-app), "Going to the store" (sjukt Vimeo-klipp), "Hämnden" (långfilm av Susanne Bier), The Sound of Silence (Paul Simon live vid Ground Zero), Kalv (huvudrätten på Lukas och Åsas bröllop), Tourettes Karaoke (sjukt roligt YouTube-klipp).

Vad jag åt i helgen

Vad får man för 5300 spänn nuförtiden egentligen? Det kan jag svara på:


Anklever au torchon med röda bär och aigredoux

Halstrade pilgrimsmusslor med varm sparrismajonnäs och grön sparris

Marulksfilé med kantareller, pancetta, gröna ärtor samt sherryvinägersås

Hängmörad svensk entrecôte med kronärtskocka, rostad morot samt Madeirasås

Selles sur Cher AOP, rödbeta och timjan Livarot AOP med aprikoskompott

Variationer på rabarber med kardemummacrunch och Tahitivaniljglass

Valrhonachokladcreme med marinerade jordgubbar, pistaschnötter och jordgubbssorbet


Fast då var det ju både Anna och jag som käkade avsmakningsmenyn på 28+. Och så ingick ju nio fantastiska årgångsviner också.

Värt varenda krona. Även om det inte var jag som betalade...

Vi rullade hem.


RSS 2.0