Min tv-karriär i USA fortsätter...

Jag fick precis ett mail om att mitt band, The Elliots, hade med en låt i gårdagens avsnitt av tv-serien Kyle XY. Avsnittet sändes alltså i kanalen ABC i USA, men serien sänds även i 29 andra länder inklusive femman här hemma. En svindlande tanke att miljontals människor kan höra musiken som vi skrivit och spelat in.

Fast det är faktiskt andra gången vi har varit med i just Kyle XY. Vi har dessutom hörts i "Close to home" och "Moonlight" som görs av konkurrentkanalen CBS.


image8image9image10


Hur det har gått till? Förklaringen är enkel. Vi spelade in en skiva på vårt eget bolag, lade ut låtarna på myspace och några månader senare fick vi ett mail från ett musikpromotionbolag i Hollywood som gillade vad de hörde. De frågade om vi vill låta dem sälja vår musik till filmer och tv-serier. Vi sa ja. Och bollen var i rullning.

Musiken ligger ofta bara i bakgrunden. Eller, som i "Moonlight", så är den en del av miljön. Vår låt skrålar i en liten transistorradio medan ett butiksbiträde blir attackerad av en varulv. Jo, det är faktiskt sant.

Så stjärnor över en natt blir man inte på dealen. Men, det märks ändå. De riktiga fansen till serierna laddar ofta ner musiken och skriver på fansajter om banden. Indiemusik med okända band från Sverige är inte helt ovanligt i amerikanska tv-serier.

Så vi tackar och tar emot. Varje gång vi är med kommer en check med en förvisso ganska blygsam summa. Men det räcker ändå till att bygga upp en inspelningsbudget till nästa skiva. God Bless America ;-)



Kommentarer
Postat av: Kellerman

Men det finns ju redan ett band vid namn "The Elliots" fran Belfast, UK.

2008-04-03 @ 18:31:05
URL: http://klrmn.blogg.se
Postat av: Petur

Ja, just det. Men vi är bäst!
Läs blogginlägget nedanför....

2008-04-05 @ 22:29:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0