Påfåglar i New York

Pälsängel On the Street

Jag är fullständigt ointresserad av mode. Ändå kan jag inte motstå att kolla in Bill Cunninghams fotorapporter från New Yorks gator varje vecka. Bill Cunningham är 72, fotograf och fd hattmakare som har gått runt med sin cykel och knäppt bilder på vanligt folk och kändisar sedan mitten av sjuttiotalet. Han tar hundratals foton varje dag och nuförtiden visas bilderna som ljudsatta bildspel på NY Times hemsida.

Bill Cunningham kommenterar och reflekterar kring modet och människorna på ett opretentiöst och personligt sätt. Hans entusiasm är smittande oavsett om det är kjollängder, vinterstövlar eller slipsfärger han gjort en trendspaning på. Han låter som en farbror som man skulle vilja snacka mer med helt enkelt.

Veckans spaning är ovanligt inspirerande – den handlar nämligen om herrmodet just nu. Hur killarna på Manhattan börjar bli mer och mer medvetna, extravaganta och varierade i sina stilar. Vi nordbor ligger helt klart i lä. För i det här sällskapet skulle Peter Siepen framstå som en av de mer återhållsamma snubbarna.

Kolla in slideshowen och gör en liten minitripp till New York nu på direkten. Helt gratis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0