Dagens iaktagelser

Anvil Aid
För dig som missade den sköna dokumentären "The Story of Anvil" på SVT för någon månad sedan kan detta framstå som en märklig företeelse. Men om du får chansen att se filmen, så gör det.

Metalbandet Anvil var precis lika lovande som Metallica, Bon Jovi, Aerosmith m.fl. på åttiotalet, men till skillnad från sina kollegor så fick de aldrig fart på karriären. Men de har aldrig givit upp. Den entusiastiske och muppiga sångaren Lips brinner fortfarande för rocken och för drömmen om att bli rockstjärna. Under tiden knegar han med att köra ut mat till skolor. Filmen skildrar bl.a. en Spinal Tap-liknande turné genom Europa i halvtomma barer och sporthallar, med bandkonflikter, uteblivna gage och en osannolik vitrysk kvinnlig manager som strular till det mesta. Men inget kan stoppa de här lite lätt töntiga gubbarnas förhoppningar om det definitiva genombrottet. Och man kan faktiskt inte låta bli att älska dem.

Just den kärleken ligger förmodligen bakom projektet Anvil Aid. En grupp på Facebook vars mål är att få upp Anvil på förstaplats på topplistan lagom till julafton. Och man ser ut att lyckas. Just nu ligger låten Metal on Metal etta på iTunes och drömmen verkar bli sann. Men mycket kan hända, så gör en insats precis som jag. Köp låten här.


Epic Breakfast
Blev även inspirerad av de här killarna. De tar den amerikanske frukosten och brunchen till helt nya höjder. Kanske något för Egg & Milk?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0