Sunkiga musikminnen

Fryshuset Göteborg

" - Vi delade replokal ett tag med Broder Daniel i det gamla fryshuset vid fiskhamnen. Det stod glas med kiss överallt, för de ville inte heller använda toan i huset."

Karin Dreijer Andersson från Honey is Cool / The Knife / Fever Ray i GP Två Dagar

Det verkar ha vimlat av kända musiker i Fryshuset när vi hade replokal där. Fast de var inte kända då. Vi visste att Union Carbide Productions repade på våningen ovanför oss. De var våra idoler, vi spelade covers på deras låtar och var kraftigt influerade av deras musik, så varje gång vi såg någon i bandet blev jag alldeles nervös. Fast sångaren Ebbot såg jag aldrig vad jag kan minnas. Vi delade lokal med Pinko Pinko som var signade på en het indielabel och turnerade i Japan. De flyttade till Stockholm för att bli stora, men försvann spårlöst från listorna efter ett tag.

Och visst var det sunkigt i Fryshuset. När vi flyttade in stod vissa lokaler tomma och de användes som soprum av banden. Dasset var riktigt äckligt och läckte ner i vår lokal som låg nedanför. Vid urinoaren satt en handskriven lapp :"Har du fimpar i urinen, bör du genast uppsöka läkare!" 

Vår trummis Patrik fixade en lägenhet i fryshuset. Det var iskallt i lägenheten på vintern, men på sommaren kunde han ordna stora fester på sin gigantiska takterass. Lukten från fiskhamnen vande man sig vid efter ett tag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0