Isländsk skräck x 2


Isländsk tidning


Den eminenta Islandsbloggen rapporterar om två isländska skräcknyheter, en filmskräckis och en verklig skräckis. Kanske är båda tecken i tiden? Eller helt enkelt illavarslande rapporter från ett skräckslaget land i centrum av den globala ekonomiska krisen...

Först den verkliga nyheten om ett får som fötts med två huvuden. Det levde vid födseln med avlivades senare av en veterinär som konstaterade att det inte skulle kunna överleva. Hur stor är chansen att något sånt händer? I Göteborgs Naturhistoriska Museets Naturaliekabinett finns ett dubbelt kalvhuvud som funnits där sedan jag var barn. Sådana "freak of nature" uppträder inte så ofta. Om man var vidskeplig voodofantast eller författare till dåliga skräckfilmsmanus så skulle man kunna tolka det som ett illavarslande tecken.

Och på tal om skräckfilmsmanus. Den andra nyheten handlar just om en isländsk skräckfilm med det B-filmsklingande namnet Reykjavík Whale Watching Massacre. Och den verkar faktiskt kunna leva upp till B-filmsförväntningarna. Åtminstone om man ska döma av trailern som är ute nu. Alla klassiska ingredienser finns med: En grupp intet ont anande offer instängda i klustrofobiska miljöer, svettiga skräckslagna brudar som skriker, blodtörstiga galningar med vassa tillhyggen, blodsplatter och en modig hjälte som förmodligen är ensam kvar med mördaren i slutet av rullen. Lägg till blodiga valar, så har du en liten extra twist som skiljer den från andra filmer i genren.

Premiär 9 september på Island.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0