Flyttförberedelser och husfixande

Flytt
Ikväll är vi i flyttartagen. Vi packar och funderar över färgvalen i det nya huset. För om två veckor går flyttlasset. Då ska huset vara inflyttningsbart. Frågan är bara hur långt byggjobbarna hinner till dess?

Åttio stycken. Så många kartonger levererade flyttfirman att packa ner bohaget i. Högen med tomma kartonger ser ansenlig ut, men nu när vi satt igång så märker vi att siffran inte är helt osannolik. Alla prylar, kläder och annat bös tar plats. Mycket plats. Och då har vi ändå redan packat trettio lådor, det gjorde vi när vi stajlade lägenheten.

80 flyttkartongerFlyttårarGalgar

"Ja, den här flytten ser man ju inte fram emot", sa killen som levererade lådorna. "Huset saknar hiss och rundningen på trappan gör det omöjligt att köra ner lådorna på vagnar. Helst ska trapporna vara raka". Ja, det finns ju en anledning till att vi anlitar flyttfirma, tänkte jag. Men sa inget.

Byggställningen

I Änggården byggs det för fullt. Grundjobbet har varit omfattande. Putsen i innertaken på övervåningen är nedriven och ersatt med gipsplattor. Plastsäckarna med puts och vass fyller trädgården. Dessutom är väggarna på båda våningarna spacklade och klara för grundmålning. Det enda problem som vi stött på hittills är en rejäl fläck i ett av innertaken. Vid närmare kontroll visade sig fläcken bero på en läcka uppe på taket. Det hade vi misstänkt, men inte kunna bekräfta.

Läckan i innertaketLagningen på taket

Själva kontrollen var inte särskild avancerad. När snickaren gick upp på taket trampade han rakt igenom helt enkelt. Så nu är den genomrostade plåten, den läckande takpappen och det ruttna träet utbytt och taket ser ut som nytt igen. Byggfirman fixade fram materialet och en byggställning med bara en dags varsel och sedan lagade de taket lika snabbt. Snajdigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0