Roligt men (o)asdåligt


Hey kids. En gång i tiden var gubbarna i rockorkestern Oasis så heta att det inte gick att öppna en tidning utan se deras nunor. De söp, bråkade och knarkade. De krashade hotellrum och smädade andra band. Och...just det! De hade några riktigt megastora hits också.

Men elden falnade. Deras senaste skivor har floppat rejält. Och nu när de släpper sin nya skiva den 6 oktober är de kalla. Iskalla.

Så vad gör man? Ja, man snackar med sitt PR-folk som presenterar en briljant idé. Varför inte leta upp tjugo gatumusikanter i New York, som får spela låtarna runt om i stan några veckor innan releasen. "Get the buzz going" liksom. Sagt och gjort. Skivbolagsapparaten rullar igång. Filmteam anlitas. Gatumusikanter rekryteras, repeteras och spelas i tunnelbanan. Allt filmas. Och nu ligger ett gäng klipp upp på YouTube redo att beskådas.

Ganska roligt idé. Synd bara att sångerna låter lika trötta som alla Oasis-låtar gjort de senaste tio åren. Men vad gör det (säger PR-folket) huvudsaken är att folk lägger upp klippen på sina bloggar.

Härmed är uppdraget utfört.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0