En riktigt fet kokbok

Kokboken


Lagar du söndagsmiddag? Då har jag hittat den perfekta kokboken för dig som vill unna dig något alldeles extra. Kokboken Fat av Jennifer McLagan hyllar en "missförstådd" ingrediens - fettet. Här hittar du recept på amerikanska rätter som varit politiskt inkorrekta de senaste trettio åren. Varför inte prova det här? En majonnäs som tydligen smakar utmärkt som dip till morotsstavar eller andra grönsaker.

Baconmajonnäs cirka 1,2 dl

Ingredienser
1 äggula
3/4 tsk dijonsenap
1 tsk färskpressad citron
Havssalt och nymalen svartpeppar
1,2 dl flytande baconfett

Tillagning
Blanda samman äggula, senap och citron i en mixer. Tillsätt salt och peppar.

Observera att baconfettet ska var flytande men inte hett. Ha igång mixern och droppa gradvis ner baconfettet i blandningen tills den börjar visa tecken på att tjockna. Kör då blandningen i mixern cirka två minuter, därefter kan du tillsätta fettet i snabbare takt. Om majonnäsen skulle få för tjock konsistens kan du tillsätta en tesked kokhett vatten för att tunna ut den. När majonnäsen uppnåt rätt konsistens, smaka av och tillsätt eventuellt ytterligare salt och peppar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0